Žižka chodící v oblacích a atletka Lu tančící na podiu. Tábor žil ODM

ODM 2024
ODM 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Byl to speciální den! Jihočeský Tábor přivítal v rámci Olympiády dětí a mládeže známé sportovce na Žižkově náměstí. Nechyběl parádní doprovodný program pro stovky návštěvníků, který vyvrcholil dechberoucím výstupem! Jan Žižka přešel po laně, jež bylo skoro 20 metrů nad zemí, celé „své“ náměstí.

Trojnásobný vítěz Stanley Cupu hokejista Jaroslav Pouzar, olympijský vítěz ve sportovní střelbě Jan Kůrka či dvojnásobná olympionička basketbalistka Ivana Večeřová, byli 26. června hosty akce Tábor žije olympiádou dětí a mládeže. Velký zájem byl o místní skvělou atletku Lurdes Gloria Manuel.

Táborská sportovkyně se už za měsíc zúčastní olympijských her v Paříži v závodě na 400 metrů. „Jsem moc ráda, že Olympiáda dětí a mládeže proběhla u nás v jižních Čechách, a dokonce i tady v mém Táboře. Je tady skvělá atmosféra,“ řekla osmnáctiletá reprezentantka, která je společně s fotbalistou Štěpánem Šebrlem ambasadorkou tradičního fandícího tanečku ODM.

Na podiu na Žižkově náměstí si tak společně s návštěvníky akce střihla právě DAP. „Moc mě to baví tancovat. Je super, že se ke mně i hodně lidí přidalo a zatančili jsme si společně,“ smála se atletka s přezdívkou Lu.

Vrcholem akce byl přechod akrobata převlečeného za Jana Žižku po slackline pověšené přes celé Žižkovo náměstí ve výšce kolem 20 metrů. Diváci se zatajeným dechem sledovali, jak nebezpečný kousek dopadne. Žižka to nakonec dokázal a vysloužil si obrovský potlesk.

Neúspěch z Tokia nás motivoval, Paříž je naše druhá šance | ONDŘEJ PERUŠIČ & DAVID SCHWEINER
líbil se ti článek?