Top 5 nejvyšších sportovců výpravy

Paříž 2024
Paříž 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

U některých sportů je výška výhodou. U některých právě naopak. Někdy dokonce může být i na obtíž. Vysoké sportovce má naše výprava i v odvětvích, kde bychom to třeba ani nečekali. Pojďme se podívat na nejvyšší členy naší pařížské olympijské výpravy.

Josef Dostál

JOSEF DOSTÁL A ANEŽKA PALOUDOVÁ | Ideální rande je s prutem v ruce

Pepa je rychlostní kanoista. A posadit „věž“ do lidi rozhodně výhodou není. Přesto je právě on nejvyšším mužem výpravy. Měří 202 centimetrů, a i přes to dokáže na kajaku jet obrovským tempem. Když ale foukne, může nastat problém. Tak jako v Tokiu. Tak v Paříži přejeme mimo jiné příznivý vítr.

David Schweiner

Neúspěch z Tokia nás motivoval, Paříž je naše druhá šance | ONDŘEJ PERUŠIČ & DAVID SCHWEINER

U plážového volejbalisty člověk výšku tak nějak očekává. U sítě se prostě hodí. A David ji využívá parádně. Měří dva metry, ale na nejvyššího sportovce her mu pořád ještě „pár čísel“ chybí. Francouzský basketbalista Victor Wembanyama má neuvěřitelných 222 centimetrů.

Alexander Choupenitch

Jsem na to sám, další Češi, se kterými bych mohl doma trénovat, tu nejsou | ALEXANDER CHOUPENITCH

Šermíři musejí být zejména hbití a rychlí. Tak ti naši jsou i vysocí. Alex Choupenitch měří 196 cm, a to pořád není mezi naší šermířskou reprezentací nejvyšší. Kordista Jakub Jurka má ještě čtyři centimetry navrch. Snad to v nadcházející týmové soutěži využije.

Lukáš Krpálek

LUKÁŠ KRPÁLEK | Zlata mám v trezoru

Dvojnásobný olympijský šampion připomíná na žíněnce obra. A nejen proto, jak je silný, ale i díky jeho 198 centimetrům. A zkuste takovou kupu svalů hodit na lopatky. To, že je Lukáš jedním z nevyšších členů výpravy, překvapením není.

Michaela Hrubá

Výška pak rozhodně není pouze výsadou mužů. Určitě ne, pokud děláte výšku. Atletka Michaela Hrubá měří 192 centimetrů a patří mezi nejvyšší členy našeho týmu bez ohledu na pohlaví. Pokud by v soutěži hladce skočila stejnou výšku, jako měří, rozhodně by se nezlobila.

líbil se ti článek?