Top 5 největších jedlíků olympijské výpravy

Paříž 2024
Paříž 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Jídlo je nedílnou součástí lidského života. A u sportovce to platí dvojnásobně. Přísná životospráva, anebo vydatný přísun potravy? Kolikrát denně jíst? To bývá často alchymie a vše je odvislé od sportovního odvětví a každý sportovec to má jinak. Kdo je tedy v naší pařížské výpravě největší jedlík?

Jiří Lipták

JIŘÍ LIPTÁK | K snídani vajíčka a fazolky

Jako správný myslivec má rád zvěřinu a rozhodně nepohrdne pořádným steakem. Je to střelec a potřebuje být pevně ukotvený v podložce, takže váhu řešit nemusí. Důležitá je hlavně stabilita a tu má střelec z Brna parádní. Jinak by nevyhrál v Tokiu své velké zlato.

Tomáš Staněk

TOMÁŠ STANĚK | Čím víc knedlíků, tím líp 🥘💪

Je velký, silný a dokáže vrhat koulí pořádně daleko. A jídlo mu určitě pomáhá k lepším výkonům. Když se ho zeptáte, kolik by si dal knedlíků ke svíčkové, odpoví jednoznačně. Co nejvíc. Klidně deset. A podle očitých svědků sní i kilový hamburger.

Petr Fuksa

FUKSA A FUKSA | Vojenský výcvik jsme si neužívali

Při rychlostní kanoistice člověk vydá veliké množství energie. A tak je důležitý i příjem. A tak Petr jí šestkrát denně. A rád. Jen je tedy odkázaný na druhé. Sám podle svých slov moc vařit neumí. A tak si dává to, co si objedná. Anebo, co mu připraví maminka.

Martin Fuksa

Dřív jsem vyhulil start a pak jsem se to snažil pálit, co to šlo | MARTIN FUKSA

S bráchou mají společná vztah k jídlu i k vaření. Ani Martin si obrazně neuvaří ani čaj. Ale jídelníček má vydatný. Rýže, maso, a hlavně kaše po ránu. Na tu si potrpí a rozhodně na startu jeho dne nesmí chybět.

Jakub Vadlejch

Co a jak často jíst pro lepší výkony

Ideální jídlo? Maso, maso, maso, maso. A taky vajíčka. Jí hodně a jí rád. A i díky vydatné stravě umí uchopit oštěp a hodit ho až k devadesátimetrové hranici. A společně věříme, že ho přesně takhle daleko pošle i v Paříži a bude se mu na krku houpat další olympijská medaile.

líbil se ti článek?