TOP 5 českých talentů olympijské výpravy v Paříži

Paříž 2024
Paříž 2024
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Jsou mladí, talentovaní, ambiciózní a ve svých odvětvích patří k nejlepším na světě. Každé hry Česko vysílá do světa nové a nové sportovní hvězdičky a hvězdy. Tady je přehled některých debutantů naší výpravy, kteří zažijí v Paříži svou olympijskou premiéru.

Lurdes Gloria Manuel

Nejmladší na startu | LURDES G. MANUEL

Nadějná čtvrtkařka prožila za poslední měsíce raketové zlepšení. Nejprve na Zlaté tretře překonala svůj osobní rekord a podařilo se jí splnit A limit pro účast Paříži. Následně odcestovala na evropský šampionát do Říma, zvládla si poradit se nováčkovskou nervozitou a předvedla skvělé běhy. Postoupila do velkého finále, kde doběhla na 4. místě. Čas 50,52 znamenal další osobní maximum a je aktuálně nejlepším výkonem závodnice pod 20 let na světě. Dokáže to Lu zopakovat i na fialové dráze Stade de France?

Antonie Galušková

Chci zajet tři jízdy, za který budu na sebe pyšná, a odjíždět se vztyčenou hlavou | ANTONIE GALUŠKOVÁ

Kvalifikace na olympiádu je složitá. Ve vodním slalomu přímo neúprosná. Česko má v každé kategorii jen jedno účastnické místo, o které bojují naši nejlepší vodáci mezi sebou. A mezi kajakářkami uspěla Antonie Galušková. Juniorská mistryně světa se již nastálo prosadila do národního týmu a v Paříži bude bojovat o své první olympijské úspěchy. Poslední medaili na kajaku vyjela pro Česko Štěpánka Hilgertová v roce 2000. Bude mít v Antonii svou následovnici?

Iveta Miculyčová

Když zvládnu jeden těžký trik, hned potřebuju další, je to závislost | IVETA MICULYČOVÁ

Je jí 18 let a už je dvojnásobnou evropskou šampionkou a bronzovou z mistrovství světa. Její disciplínou je BMX freestyle, ve které vymýšlí stále nové triky, kterými chce oslnit celý svět tohoto rychle se rozvíjejícího sportu. Podaří se jí uspět i pod pěti kruhy? I přes svůj mladý věk je už nyní jednou z favoritek na medaili.

Jakub Menšík

JAKUB MENŠÍK | S raketou na sršně

Stále ještě teenager, ale už se dokázal probojovat do třetího kola tenisového US Open a prožil úspěšné duely v národním dresu. V Davis Cupu má doposud bilanci 4 výher a žádné porážky. Jako junior se dostal do finále Australian Open a má skvěle našlápnuto to brzo zopakovat i mezi dospělými. Šanci na úspěch má i v Paříži, kam se kvalifikoval díky dobrému postavení v žebříčku ATP.

Miroslav Knedla

MIROSLAV KNEDLA | Holím si i dlaně

Mezi juniory překonával národní rekordy jako na běžícím páse. A po svém přechodu mezi seniory rozhodně nezvolňuje. A přidal k nim i olympijský limit na 100 metrů znak. Jeho vzorem je Michael Phelps a ve své kariéře se bude snažit k nejúspěšnějšímu plavci v dějinách her přiblížit. České plavání na svou první olympijskou medaili stále čeká. Díky Miroslavu Knedlovi se to v budoucnu může změnit. Paříž by rozhodně neměla být jeho poslední olympiádou.

líbil se ti článek?