Top 5 sportovců s nejlepším mottem

Paříž 2024
Paříž 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

V životě je důležité za něčím jít. A mít při té cestě nějaké cíle, vize a motta. Zeptali jsem se všech českých olympioniků, jaká jsou ta jejich. A vybrali jsme z nich ty nejzajímavější, které vám nyní představujeme.

Josef Dostál - „Nejen žíti, i plout je nutno“

JOSEF DOSTÁL A ANEŽKA PALOUDOVÁ | Ideální rande je s prutem v ruce

Tohle Pepa naplňuje bezezbytku. Je totiž rychlostní kajakář. Na své lodi pak pluje obrovskou rychlostí vstříc medailím. Už má čtyři olympijské a v Paříži je zaděláno na další.

Lada Vondrová - „Holka, to doběhneš“

LADA VONDROVÁ | Zadek je můj nejvyrýsovanější sval 🍑

Tohle by se hodilo. Lada je totiž skvělou čtvrtkařkou. Věnuje se tedy disciplíně, která vyloženě bolí. Zejména v posledních metrech. A tak si naše závodnice své motto jistě ve finiši říká často. A my doufáme, že v Paříži doběhne za skvělým výsledkem.

Nikola Ogrodníková - „Život není koncert na přání“

NIKOLA OGRODNÍKOVÁ | Oštěpařka 90-60-90

Ví o tom své. Sportovních zklamání už zažila hodně. V Tokiu na poslední olympiádě dokázala přehodit limit pro kvalifikaci do finále hned prvním pokusem. Ale bohužel přešlápla a nakonec nepostoupila. Nyní v Paříži věří, že tam hodí svůj dokonalý pokus. Budeme držet palce

Petr Fuksa – „Když nemůžeš, můžeš třikrát“

FUKSA A FUKSA | Vojenský výcvik jsme si neužívali

Rychlostní kanoistka není pro slabé jedince. V závodech i v rámci tréninku je to tvrdá dřina. A Petr Fuksa má motto, které ho popohání k těm nejlepším výkonům. Stavy, kdy nemůže, zkrátka neexistují. A nese to i výsledky. Petr se kvalifikoval už na své druhé hry a s bráchou Martinem bude závodit na deblkajaku.

David Schweiner - „Když zavřu oči, tak nevidím“

Neúspěch z Tokia nás motivoval, Paříž je naše druhá šance | ONDŘEJ PERUŠIČ & DAVID SCHWEINER

Hodně zajímavé motto. A rozhodně bychom Davidovi nedoporučovali, aby jeho pravdivost zkoušel v praxi. A určitě ne při závodech. Plážový volejbal se se zavřenýma očima rozhodně hrát nedá. A David to jistě ví. A nejen proto je mistrem světa ve svém oboru.

líbil se ti článek?