Top 5 oblíbených jídel našich sportovců

Paříž 2024
Paříž 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Rádi poznáváme účastníky naší výpravy, a tak jsme se jich před startem her zeptali na všetečné otázky, abychom zjistili, co mají v životě rádi. Jedna otázka se týkala jídla. Víme, že máme v týmu pár velkých jedlíků, a proto jsme chtěli vědět, jakou kuchyni mají nejraději a jaké jsou jejich oblíbené pokrmy. Dostali jsme různorodé odpovědi. Ale na pár jídlech se sportovci shodli. Co je tedy u sportovců nejoblíbenější?

MASO

JAKUB VADLEJCH | Jsem zlobidýlko 😈

Bez debat. O tom, že naši sportovci zkrátka milují maso, už víme dlouho. Jako nejoblíbenější jídlo ho uvedl mimo jiné oštěpař Jakub Vadlejch, který si bez steaků nedovede jídelníček ani představit. Stejně tak Lukáš Krpálek, nebo atleti Dudycha, Hájek, Ščerba či Tomáš Staněk.

TĚSTOVINY

JAN LOUDA | Byl jsem level Master

Pro špičkové výkony je nutné vydatné, ale také lehké jídlo. A tak není divu, že spousta členů naší výpravy zbožňuje těstoviny. Na různý způsob. A je jedno, v jakém sportu reprezentují. Badmintonista Jan Louda, jachtařky Zosia Burská se Sárou Tkadlecovou, cyklista Ondra Cink nebo beachvolejbalistka Marie-Sára Štochlová.

SUSHI

RENATA ZACHOVÁ | Tlak si nepřipouštím

A nyní exotika. Profesionální sportovci často cestují, a tak je logické, že si často oblíbí zahraniční kuchyni či speciality. Třeba sushi. Jako své nej ho uvedly například české tenisky Bára Krejčíková a Kája Muchová. Většinou je pak sushi oblíbené mezi ženami. Ráda ho má třeba slalomářka Antonie Galušková, judistka Renata Zachová či čtvrtkařka Manuel Lurdes.

ASIJSKÁ KUCHYNĚ

ALEX CHOUPENITCH | Občas to probíjí

Zůstaneme v Asii. Někdo ve svých preferencích nebyl konkrétní a označil zkrátka celý druh kuchyně. A nejčastěji zazněla ta asijská. Uvedli ji zejména atleti a šermíři. Mimo jiné chodkyně Eliška Martínková a sprinterka Karolína Maňasová, bronzový kordista Martin Rubeš či fleretista Alex Choupenitch.

SVÍČKOVÁ

MARTIN VLACH | Balicí hlášky už nepoužívám 💘

Bylo by překvapením, kdyby v tomto výčtu chybělo jedno z českých národních jídel – svíčková. Ale to, že ji jako své oblíbené jídlo uvedou sportovci, kteří zrovna ke svému výkonu nepotřebují tu absolutní sílu, to už úplně očekávané není. Svíčkovou mimo jiné milují lukostřelec Adam Li, moderní pětibojař Martin Vlach nebo střelec Petr Nymburský. A do příslušné kolonky ji vyplnila i jedna žena. Teakwondistka Dominika Hronová.

líbil se ti článek?