Top 5 český olympijských debutantů

Paříž 2024
Paříž 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Česká výprava má ve svém středu spoustu talentu. A množství sportovců, kteří jsou mladí, perspektivní a na olympiádě poprvé. Někteří z nich už mají své závody za sebou a rozhodně nebyli jen do počtu. Držíme palce i těm, kteří na svá vystoupení teprve čekají. Tohle je Top 5 českých olympijských debutantů.

Jan Louda

JAN LOUDA | Byl jsem level Master

Český badminton měl na hrách čtyři zástupce. To byl rekordní počet. A s přehledem se do pavouku mužů kvalifikoval i Jan Louda. A nejen to. Vyhrál jeden zápas ve skupině a ve své olympijské premiéře získal pro český badminton první výhru od roku 2016.

Amálie Švábíková

AMÁLIE ŠVÁBÍKOVÁ | Neznám strach

Má spoustu juniorských medailí, ale i jednu velkou seniorskou. Je bronzová z halového mistroství Evropy 2023 v Istanbulu. I na dalších velký akcích postoupila do finále. Na posledním světovém i evropském šampionátu. A o velký výsledek chce zabojovat i při svém debutu v Paříži.

Sára Kousková

SÁRA KOUSKOVÁ | Občas házím holí

Český golf bude mít poprvé v historii v soutěži žen dvě zástupkyně. Sára Kousková pak prožije své první olympijské hry. V uplynulých měsících si připsala dobré výsledky na Ladies European Tour a bude chtít své výkony zopakovat i pod pěti kruhy.

Renata Zachová

RENATA ZACHOVÁ | Tlak si nepřipouštím

Studentka z Olomouce vyhrála v letošním roce mistrovství Evropy a potvrdila, že české judo už není jen Lukáš Krpálek. V Paříži bohužel vypadla v prvním kole, ale ve svých 24 letech nabrala cenné zkušenosti, které v dalším průběhu své kariéry jistě zužitkuje.

Mathias Vacek

MATHIAS VACEK | V pelotonu se teprve zaučuju

V Paříži odstartoval do dvou disciplín. V časovce i v individuálním závodě se musel potýkat se silným polem závodníků. Většina největších hvězd světové cyklistiky. Ale Mathias přesto obstál. Už ve svých prvních startech na hrách dokázal v obou disciplínách překonat nejlepší české výsledky v dějinách obou závodů. 11. a 14. místo jsou velkou věcí a my jen gratulujeme.

líbil se ti článek?