Od ležáku po kyseláč. Český dům nabídne světu pivní speciality z celého Česka

Český dům
Český dům
3 Minuty čtení
3 Minuty čtení

Dvaatřicet řemeslných piv z dvanácti krajů Česka a k tomu šestnáct příběhů českých minipivovarů poznají návštěvníci Českého domu v Paříži. Na čepu budou kromě ležáků také pivní speciály. Střídat se budou po čtyřech dnech a na čepu bude současně vždy osm druhů piv. Nebude chybět ani čerstvý chleba a vybrané české pochutiny. Dveře do Českého domu v Paříži se slavnostně otevřou 26. července. Vstupenky jsou k dispozici už nyní na webu.

„Do Českého domu se chodí na pivo, a tak jsme rádi, že můžeme fanouškům z celého světa představit, jak dobré a různorodé pivo se u nás vaří,“ řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Denně budou na čepu současně piva ze čtyř minipivovarů, kdy každý má možnost představit dva druhy. V nabídce budou jak klasické ležáky, tak i různé pivní speciály, jako například ALE, IPA nebo kyseláč. Pivovar Clock má ve svém výběru i jedno pivo bezlepkové.

🥳 NAVŠTIVTE ČESKÝ DŮM V PAŘÍŽI! 🇫🇷
(2:11)

„Pivovary jsme vybírali tak, abychom měli co nejširší zastoupení krajů České republiky a co nejpestřejší nabídku řemeslných piv. Za celou dobu olympijských her tak budou moct návštěvníci ochutnat až 32 různých druhů,“ řekla Blanka Konečná, projektová manažerka Českého domu.

Výčepy v Českém domě budou celkem čtyři – dva ve vnitřní části a dva ve vnější. Čepovat se bude do vratných kelímků české výroby, které si návštěvníci Českého domu mohou zakoupit jako suvenýr.

Na čepu v Paříži

Pivovary reprezentují nejen české kraje, ale každý z nich má svůj unikátní příběh. Například pivovar Tišnov zaměstnává osoby znevýhodněné na trhu práce, pivovar Obora se zase může pyšnit svým udržitelným přístupem ke všem krokům výroby.

V Únětickém pivovaru mají dvojí důvod k radosti z účasti v Paříži, neboť na hry se už po dohodě s Českým domem podařilo kvalifikovat neteři jeho majitele Štěpána Tkadlece, jachtařce Sáře Tkadlecové. A stejně na tom jsou v Hostivaru, jehož akcionářem je František Švík, otec windsurfařky Kateřiny Švíkové, která také uspěla v závěrečné kvalifikaci na hry.

„To, že se Hostivar probojoval do ‚národního týmu minipivovarů‘, které během her čepují pivo v Českém domě, je pro nás velkým oceněním,“ řekl za Hostivar jeho ředitel Milan Wimmer. „Dvojici našich ‚pařížských‘ piv budeme prodávat nejen na čepu, ale i v limitované edici plechovek s originálním designem. Ten se objeví i na dalších materiálech v obou našich restauracích,“ doplnil.

Podobně se chystají spolupráci využít také ostatní vybrané minipivovary, které poznají zákazníci i v Česku díky kompozitnímu logu s heslem „Na čepu v Paříži“. Pivovary mají možnost užívat kompozitní logo ve spojení s Českým domem v Paříži na různých reklamních materiálech. „Zástupci jednotlivých pivovarů jsou ze spolupráce nadšení a vzniká i spoustu unikátních materiálů, které věříme, že ocení i fanoušci, již budou sportovcům fandit z Česka,“ řekl Zoran Bartek, marketingový ředitel Českého olympijského výboru.

Zákazníci vybraných minipivovarů se tak při návštěvě některého z nich mohou setkat s unikátními půllitry, podtácky či plechovkami.

Návštěvníci ochutnají i bramborové lokše či dukátové buchtičky

K pivu fanoušci mohou vyzkoušet klasické národní pochutiny, ať už kváskový chleba upečený přímo na místě pekařem Karlem Rendlem, nebo něco ze široké nabídky trochu jiného českého rychlého občerstvení od firmy GAST-PRO z Trutnova. „Zaměřili jsme se na jídla, která jdou vzít do ruky a odnést s sebou. Připraveno máme od obložených chlebů, přes maso z vlastní udírny doplněné bramborovou lokší, až po sladkou tečku v podobě dukátových buchtiček s vanilkovou omáčkou,“ láká na menu šéfkuchař Michal Taufman.

Ve všech prostorách bude možné platit pouze platební kartou díky bezhotovostnímu systému VISA, která je partnerem Českého domu. Pro urychlení výdeje nápojů si návštěvníci předem nakoupí v kiosku žetony, které z recyklovaného plastu pro Český dům vyrobila společnost 3D Den, a následně je odevzdají u výčepu dle počtu zakoupených alkoholických i nealkoholických nápojů.

Minipivovary v Českém domě v Paříži:

Turnus 26.–30. 7.

-        Pivovar Most

-        Pivovar Lucky Bastard

-        Pivovar Obora

-        Pivovar Nachmelená opice

Turnus 31. 7. – 3. 8.

-        Pivovar Spojovna

-        Pivovar Clock

-        Pivovar Únětice

-        Pivovar Tišnov

Turnus 4.–7. 8.

-        Vinohradský pivovar

-        Pivovar Kamenice

-        Pivovar Trautenberk

-        Pivovar Zichovec

Turnus 8.–11. 8.

-        Pivovar Hostivar

-        Pivovar Krušnohor

-        Pivovar Permon

-        Pivovar Harry

líbil se ti článek?