Sportovci i světelná show. Zábavou v Českém domě provedou Smetana a Novotný

Český dům
Český dům
4 Minuty čtení
4 Minuty čtení

Setkání se sportovci, televizní přenosy s doprovodným programem, zajímaví sportovní hosté. A k tomu také světelná taneční show skupiny Pyroterra se sportovní tematikou a skvělá hudba v podání DJe Forrest Pine. To vše, a ještě mnohem víc už za měsíc nabídne Český dům v Paříži, který má za cíl obstát mezi světovou konkurencí národních domů díky své pestrosti a odvaze. Programem provedou návštěvníky z celého světa Emma Smetana a Zdeněk Novotný. Vstupenky na nejlepší fanouškovský zážitek v Paříži už jsou v prodeji a do konce června mají zvýhodněnou cenu.

Emma Smetana je moderátorka, herečka a zpěvačka, která dlouhodobě žila ve Francii, má dvojí občanství a mluví plynně čtyřmi jazyky. „Je to velká pocta. Paříž je mým druhým domovem, takže propojit ji s Českem, a navíc ještě v rámci největšího sportovního svátku, je životní výzva,” řekla Emma Smetana.

Moderovat bude v češtině, angličtině, francouzštině a se zahraničními hosty může komunikovat i německy, hebrejsky, italsky a španělsky. „Je pro nás mimořádně důležité, aby programu rozumělo jak domácí publikum, tak fanoušci z celého světa. Český dům je otevřený všem a je proto klíčové, aby jedinečný zážitek z jeho návštěvy měl každý nehledě na jazyk,” řekla Blanka Konečná, projektová manažerka Českého domu.

Nejlepší moderátorské duo v Paříži! ❤️‍🔥

Přijeď za námi do Českého domu v Paříži. ❤️‍🔥 My tam budeme! 🎤 Emma Smetana & Zdeněk Novotný. ✅ Těš se na setkání se sportovci, televizní přenosy s doprovodným programem, zajímavé sportovní hosty. A k tomu také světelnou taneční show skupiny Pyroterra se sportovní tematikou a skvělou hudbou v podání DJe Forrest Pine! Programem provedou návštěvníky z celého světa Emma Smetana a Zdeněk Novotný. 🎟️ Ješte nemáš vstupenky na nejlepší fanouškovský zážitek v Paříži? Jsou v prodeji www.olympijskytym.cz/ceskydum

Zveřejnil(a) Český olympijský tým dne Čtvrtek 27. června 2024

Druhým moderátorem je Zdeněk Novotný, který je sportovním fanouškům známý zejména z českých i mezinárodních zápasů ve fotbalu, hokeji, basketbalu nebo florbalu a specializuje se na vytvoření nejlepšího fanouškovského zážitku. „Je to pro mě ohromná čest a udělám maximum pro to, abych přenesl perfektní fanouškovskou atmosféru z největších stadionů v Česku i do Českého domu v Paříži,” řekl Zdeněk Novotný.

Fanoušci se v Českém domě mohou těšit na přímé přenosy sportů s českou účastí i největší milníky olympijských her, jako je závod na 100 metrů nebo finále basketbalu, volejbalu či fotbalu. „Program v Českém domě rozšíří televizní zážitek. Kromě toho, že budete emoce sdílet spolu s dalšími fanoušky a vznikne jedinečný pocit pospolitosti ze společného fandění, tak každá česká finálová účast bude mít na míru udělanou taneční, hudební i světelnou show před a po výkonu,” popsal program domu Tomáš Houska, šéf digitálních médií ČOV.

„Moderátoři budou mít před závody s českou účastí na podiu různé zajímavé hosty a budeme se spojovat telemosty s populárními místy v Paříži nebo s fanoušky na Olympijském festivalu v Mostě,” doplnil Houska. Vývoj denního programu bude velmi dynamický i v závislosti na výsledcích, pro fanoušky v Paříži je proto ideální volbou stáhnout si olympijskou aplikaci, kde budou vždy ty nejaktuálnější informace. 

Zábavu rozproudí multimediální světelná show

Po celou dobu olympijských her budou v Českém domě vystupovat umělci ze skupiny Pyroterra, která patří ke světové špičce v oboru performativního umění s úspěšnými projekty ve více než 40 zemích světa. „Je nám nesmírnou ctí připravit pro Český dům různorodou show, ve které představíme např. ducha sportu, nebo i českou hrdost,” říká kreativní režisér a ředitel Pyroterry Marek Solnička. Návštěvníci se mimo moderních show mohou od Pyroterry těšit také na světelnou instalaci a interaktivní propojení tanečníků ve světelných oblecích s audiovizuální technikou.

„Česko má historicky mnoho úspěchů spjatých s Paříží, např. František Křižík zde vyhrál zlatou medaili za zdokonalení obloukové lampy a dá se říci, že my jakožto ryze čeští vývojáři světelné technologie pokračujeme v jeho odkazu. Pro Český dům jsme na míru vyvinuly zbrusu nové, digitální kostýmy a světelné rekvizity. Máte se na co těšit,” dodává Solnička.

Českým domem na OH v Paříži se ponesou fanfáry od Jihočeské filharmonie a Jana Pospíšila 🎻

Hudební stránku zajistí DJ Forrest Pine, který vyhrál několik soutěží a umí rozproudit publikum v Česku i zahraničí. Jeho hlavními žánry jsou bass, hip hop a RnB. Fanoušci se s ním mohou potkat na největších českých hudebních festivalech. Režisérem programu (show caller) bude Karel Hrivňák, který má za sebou významné akce, např. show Leoše Mareše, koncerty Jiřího Korna či vědecké eventy Technologické agentury České republiky. V tomto duchu je postavený i program Českého domu, který je především o sportu, ale zároveň show, která bude lidi bavit.

Olympijské hry nejsou pouze sportovní událostí, ale celospolečenským fenoménem.

Hlavním producentem programu je Jan Šebek, který má za sebou projekty jako #kulturažije, festivalovou televizi Kviff.tv Live či Colours of Ostrava a podílel se také na spuštění Czechteam.TV na olympiádě v TokiuPekingu. „Programový tým jsme záměrně skládali tak, aby měl přesah do kultury, show měla silnou hudební a vizuální stránku a oslovila širokou cílovku doma i v zahraničí. Olympijské hry nejsou pouze sportovní událostí, ale celospolečenským fenoménem. Program zaujme v domě, na sociálních sítích, při TV přenosech a osloví i zahraniční publikum. Náš dům bojuje o pozornost se všemi státy na olympijských hrách. Vystupujeme “out of the box” z klasických fanzón,” popsal Šebek.

ČESKÝ DŮM V PAŘÍŽI! 🔥 Místo, kam musíš! 😝
(0:34)

Vstupenky do Českého domu jsou v prodeji za zvýhodněnou cenu 20,24 euro už jen do 30. června. Online vstupenky zajišťují návštěvníkům garantovaný vstup v jakoukoliv dobu, a to i ve večerních hodinách, kdy se očekává naplněná kapacita. Vstupenky je možné zakoupit na webu olympijskytym.cz/ceskydum.

líbil se ti článek?