Zlatá hodinka na Olympijském festivalu. Fanoušci přivítali tenistku Siniakovou

Olympijské festivaly
Olympijské festivaly
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Po bronzové návštěvě ta zlatá. Na Olympijský festival u jezera Most dorazila vítězka smíšené čtyřhry Kateřina Siniaková. A to ve velkém stylu, do areálu totiž připlula na lodi. „Je neuvěřitelné, kolik lidí tady je. Velké díky fanouškům za to, že nás podporujete, ať se daří, nebo ne,” šťastně pronesla.

Je to jen pár dnů, co Siniaková společně s Tomášem Macháčem vybojovala své druhé olympijské zlato. „Každá medaile je speciální. A kdyby mi někdo řekl, že dovezu další, tak tomu nebudu věřit. Samozřejmě tam ten cíl ale byl. Hrozně jsem si to užila a nemůžu tomu věřit,” líčila.

Ačkoliv tenistka dorazila k jezeru Most bez zlatého parťáka, o jeho zdravici fanoušci nepřišli. Prostřednictvím videa všem přítomným vzkázal: „Mrzí mě, že tam s vámi nemůžu být. Jsem v Montrealu na dalším turnaji, každopádně jsem rád, že vám můžu alespoň takhle na dálku poděkovat, že jste nás podporovali od začátku až do konce.” Společně s tenistkou mu pak všichni bez zaváhání natočili odpověď.

A jak na jejich finálové utkání proti čínskému páru Siniaková vzpomíná? „Ani nevím, co nám běželo hlavou. Hrozně jsme chtěli a pomohla bojovnost. Hráli jsme každý balon a povedlo se ten nepříznivý stav otočit. Oba dva jsme se shodli, že jsme pomalu ani nevěděli, že to bylo 6:8. Chtěli jsme tam nechat všechno a pak přišla hrozně velká úleva, že se to povedlo.”

Kateřina Siniaková ukazuje kamarádce zlatou medaili

Podařilo se to. A za jejich výkon na kurtu tenistce poděkovali vedle tisíce fanoušků také primátor města Most Marek Hrvol, ředitelka projektů Českého olympijského výboru Naďa Černá a ředitel Olympijského festivalu Richard Mrázek.

líbil se ti článek?