Roadshow v plném proudu! Seznamujeme s olympijskými hodnotami i hrami v Paříži

ČOV
ČOV
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Dokážete vyjmenovat všechny olympijské hodnoty nebo olympijské symboly? A co vaše děti? Olympijská zóna EDA i teen zóna vyrazily s začátkem května na roadshow, na níž nejenom malé návštěvníky, ale všechny bez rozdílu věku, vyzívají k respektu, přátelství i výjimečnosti. Kreslené postavy Eda a Ola, které expozicí provádí, navíc přináší řadu zajímavostí o nadcházejících hrách v Paříži.

Olympijská zóna EDA Českého olympijského výboru byla poprvé představená v roce 2021 na Olympijských festivalech v Praze a Brně. Od té doby zábavným a interaktivním způsobem seznamuje děti s myšlenkami olympismu, inspiruje je k životu podle olympijských hodnot a v rámci olympijského vzdělávání jim poskytuje základní informace o olympijských hrách. Připravené pro ně jsou omalovánky, vystřihovánky a další aktivity.

Novinkou pro rok 2024 je Olympijská teen zóna, v níž starší návštěvníci zjistí víc o olympijských hrách, jež odstartují 26. července v Paříži. Své znalosti navíc mohou následně otestovat na zvětšenině olympijské edice hry Desítka. Na prozkoumání pak čeká kufr plný nové olympijské kolekce.

Vedle toho se všichni dozví více o olympijských hrách, které se ve francouzské metropoli konaly před sto lety i o projektech Českého olympijského výboru, mezi které patří Olympiáda dětí a mládeže či Olympijský festival.

Tohle si zapište do diáře!

A kde se roadshow zastavuje? Šňůra odstartovala 1. května na otevření parku Střed v Mostě, následně pokračovala na zahájení lázeňské sezony v Teplicích a Zlín Film Festivalu. Pokud jste návštěvu nestihli, nezoufejte! Následující zastávky budou 15. června na rodinném festivalu Zapni Chomutov, 19. června na T-Mobile Olympijském běhu v Praze na Letné, 23.-28. června na Olympiádě dětí a mládeže v Jihočeském kraji, 19.-17. července v Mostě na mistrovství světa v superbike a následně na Olympijském festivalu po celou dobu jeho konání, a to od 26. července do 11. srpna.

 
líbil se ti článek?