Přípravy v Českém domě vrcholí. S logistikou pomáhá DB Schenker

Český dům
Český dům
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Česko se odstěhovalo do Paříže. Tak lze v nadsázce označit rozsah přepravy, jejímž cílem bylo připravit v Paříži reprezentační místo pro české sportovce a fanoušky. Do Českého domu v kamionech DB Schenker, který s Českým olympijským výborem uzavřel dohodu o logistickém partnerství až do roku 2027, dorazila i pekárna nebo piva z šestnácti minipivovarů.

V těchto dnech finišují přípravy Českého domu v největším pařížském parku La Villette. Očekává se návštěvnost tisíců fanoušků ze všech koutů světa „Po dvanácti letech jsou olympijské hry znovu v Evropě a my se těšíme, že přivítáme tisíce fanoušků v Českém domě, který bude v Paříži nejlepším místem, kde sledovat výkony českých sportovců mimo sportoviště. A kdo nemůže vyrazit do Paříže, má příležitost zažít olympijské hry při Olympijském festivalu u jezera Most, kde si celé rodiny mohou vyzkoušet více než padesát sportů. I tam je pro nás pomoc DB Schenker s logistikou velmi důležitá,“ řekl Petr Graclík, generální sekretář Českého olympijského výboru.

Přes 15 tun nákladu v 5 kamionech

Přeprava specifického nákladu z Klatov do Paříže si vyžádala 5 kamionů a chladící vůz. Celý náklad čítal okolo 140 položek a váží přes 15 tun. „Přestože se nacházíme v prostoru Evropské Unie, čímž nám odpadá agenda celního řízení, pečlivé administrativě se stejně nevyhneme. Každou část zásilky je nutné mít zaevidovanou zejména kvůli přísným bezpečnostním kontrolám na místě,“ vysvětluje Pavel Trnka, který má v DB Schenker na starosti velké mezinárodní projekty včetně sportovní logistiky. Je ve spojení se svými kolegy z francouzské pobočky DB Schenker. Ti pomáhali i při odbavení kontejneru se zázemím ČOV v olympijské vesnici Seine Saint-Denis, která se nachází sedm kilometrů severně od centra francouzské metropole. Zásilku na místě fyzicky prošli a byli nápomocni armádě při bezpečnostní kontrole. „To, že má DB Schenker zastoupení po celém světě, je při zajištění logistiky pro Český olympijský výbor nespornou výhodou. Věřím, že profesionální přístup každé dílčí spolupráce v zázemí pomůže našim reprezentantům cítit se v pohodě a soustředit se jenom na sport. Naplňujeme tak letošní motto: Jeden za všechny, všichni za Paříž!“ říká Tomáš Holomoucký, ředitel společnosti DB Schenker pro Českou republiku a Slovensko. 

Logistické partnerství s DB Schenker využije ČOV i po skončení olympijských her v Paříži, a to na pravidelné aktivity, jako jsou Olympijský víceboj, Olympiáda dětí a mládeže a řada dalších projektů. Spolupráce je domluvena až do roku 2027, kamiony DB Schenker tak vyrazí i do italské Cortiny a Milána na zimní olympijské hry v roce 2026.

líbil se ti článek?