Poznejte TOP 5 pařížských sportovišť

Paříž 2024
Paříž 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Olympijská sportoviště. Paříž nachystala pro sportovce i diváky úžasnou škálu různých lokací. Ať už se jedná o legendární stadiony či areály, anebo i místa, kde se běžně procházejí turisté, ale najednou na nich vyrostly mobilní tribuny, které umožňují sledovat hry přímo od známých památek města na Seině. Zde je výběr těch nejzajímavějších sportovišť, na který se předvedli i čeští reprezentanti.

Stadion pod Eiffelovou věží

Neúspěch z Tokia nás motivoval, Paříž je naše druhá šance | ONDŘEJ PERUŠIČ & DAVID SCHWEINER

Přímo pod nejznámějším monumentem Paříže vyrostly mobilní tribuny. Na prostranství Champ de Mars, kde Francouzi často slaví svá slavná výročí, anebo triumfy svých sportovců. Tato dočasná aréna s jedním z nejkrásnějších výhledů v historii her, hostí zápasy plážového volejbalu a představily se v ní i naše volejbalové páry.

Grand Palais

JAKUB JURKA | Proč je to sladkej šampion?

Srdce Paříže. Tento palác byl postaven pro světovou výstavu v roce 1900 a stal se jedním ze symbolů hlavního města Francie. Budova má samonosnou ocelovou konstrukci a ikonickou skleněnou střechu. Areál je dějištěm soutěží v šermu a teakwondu. V obou případech za účasti českých reprezentantů. A v hlavně v ní slavili svůj bronz naši kordisté.

Invalidovna

MARIE HORÁČKOVÁ | V zákulisí se směju

Budova byla postavena v roce 1687 za vlády Ludvíka XIV. jako vojenská nemocnice. Dnes slouží jako muzeum a hrobka slavného Napoleona. Stala se středobodem celého lukostřeleckého světa. Na známém prostranství střílela šípy mimo jiné i Marie Horáčková.

Zámecké zahrady Versailles

MARTIN VLACH | Balicí hlášky už nepoužívám 💘

Areál patří do kategorie světového dědictví UNESCO. Slavnější zahrady na světě těžko najdete. Zámek pak vznikl v době vrcholu královské moci ve Francii jako symbol absolutistické monarchie. A právě v kulisách této architektonické, historické i přírodní památky se odehrávají veškeré jezdecké soutěže včetně příslušné části moderního pětiboje, který přijde na řadu v následujících dnech.

Stade de France

NIKOLA OGRODNÍKOVÁ | Oštěpařka 90-60-90

Největší stadion v zemi. Postavený pro fotbalový světový šampionát v roce 1998. I za relativně krátkou dobu se stal legendou mezi sportovišti a hostil mimo jiné i finále mistrovství světa v rugby. Nyní je srdcem olympiády. Pobíhají na něm sportovci královské olympijské disciplíny – atletiky a házet svým oštěpem do místní trávy bude mimo jiné Nikola Ogrodníková.

líbil se ti článek?