Pokračovatel rodinné tradice útočí na zlatý hattrick v orientačním běhu

ODM 2024
ODM 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Matouš Dittrich má aktuálně skvělou formu. Nezapomenutelný týden, ve kterém zatím získal dvě zlata, může korunovat ve čtvrtek. Poslední den na Olympiádě dětí a mládeže bude součástí štafety Zlínského kraje.

Orientační běh mají v genech. To si asi teď říká každý, kdo sleduje úspěšnou dráhu Matouše Dittricha, který si během úterního dopoledne připsal už druhou letošní zlatou medaili v tomto sportu a navázal na výkony svých starších sester Michaely a Lucie.

Dvaadvacetiletá Michaela startovala na ODM před sedmi lety v Brně a ve sprintu si doběhla pro stříbro. Nejúspěšnější rodinnou sportovkyní byla ale jen dva roky, protože v Liberci už vystoupala na nejvyšší stupínek její sestra Lucie. Orientační běh je tak u Dittrichů častým tématem. „Někdy mi k závodu něco řeknou, ale pro rady si za nimi nechodím,“ přiznal Matouš, který za poslední dva dny ukázal, že ve své věkové kategorii nemá konkurenci.

Kde sledovat ODM 2024?

Mladý sportovec nejprve ovládl pondělní sprint a v úterý dominoval na krátké trati. Suverénní první místo! Znělo z úst hlasatele, když Matouš dobíhal do cílové rovinky. Tímto výkonem určitě potěšil nejen sestry, ale i zbytek rodiny. „Rodiče jsou stále aktivními závodníky a k orientačnímu běhu mě přivedli právě oni, když mi ukázali, jaký tento sport je. Velkou motivací pro mě byly samozřejmě i obě sestry.“

Sbírka medailí Matouše Dittricha z Olympiády dětí a mládeže je obdivuhodná. Před dvěma lety získal zlato na krátké trati. V roce letošním už si na krk pověsil dvě medaile z nejcennějšího kovu a tuto bilanci může ještě vylepšit. Už ve čtvrtek bude startovat ve sprinterské štafetě Zlínského kraje. Aby stíhal rodinné tempo, tak ho na mezinárodním poli čeká ještě spousta práce. Jeho sestra Lucie se od loňského roku totiž pyšní titulem juniorské mistryně světa.

Autor: Matěj Čapek

Poznejte skateboardistu Maxima Habance!

Skateboarding je umění, kultura, a hlavně stav, kterým vidíme svět | MAXIM HABANEC
líbil se ti článek?