Olympijský festival vítá první návštěvníky! Špotáková a Emmons otevřely Most do Paříže

Olympijské festivaly
Olympijské festivaly
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Stovky sportovních fanoušků, maskot Phryge a olympijská atmosféra. Oštěpařka Barbora Špotáková a sportovní střelkyně Kateřina Emmons otevřely Olympijský festival u jezera Most. Návštěvníci si zde až do 11. srpna mohou vyzkoušet přes padesát sportů, potkat sportovce a užít spoustu zábavy. O nezapomenutelné zážitky určitě nouze nebude!

Letošní Olympijský festival byl slavnostně zahájen už 25. července. Sportovně zábavná show měla ve vysílání České televize zásah přes 700 tisíc diváků. O den později úderem druhé hodiny se otevřely brány už šestého Olympijského festivalu. První příchozí přivítaly olympioničky Kateřina EmmonsBarbora Špotáková. Na místě nechyběl ani maskot letošní olympiády v Paříži. S tradiční francouzskou červenou čepicí Phryge si nadšeně plácali děti i dospělí. Bouřlivá atmosféra totiž pohltila každého.

„Je to tu skvělé, a to jsme teprve na začátku,“ radovala se úspěšná oštěpařka. K jezeru Most přijela i se svými dvěma syny. „Doufám, že stihneme vyzkoušet všechny sporty. Je jich tu přes padesát, to je neuvěřitelné číslo!“

Atmosféru při otevření Olympijského festivalu si pochvalovala i Emmons: „Všichni jsme si to moc užili. Děti se nemohly dočkat, úplně se sem nahrnuly!“ Nabitý program u jezera Most si podobně jako její sportovní kolegyně užije s rodinou. „Nejvíc se těším, až sem začnou přijíždět medailisti a doufám, že jich bude co nejvíc. Na minulém festivalu to pak dostalo ještě úplně jinou šťávu,“ vzpomínala. A kolik cenných kovů čeští sportovci podle ní z Paříže přivezou? „Minimálně padesát!“

Kromě Špotákové a Emmons na Olympijský festival dorazili i plavci Ondřej Gemov a trojnásobný olympionik Jan Micka.

Návštěvníci Olympijského festivalu budou dnes moci sledovat také přímý přenos ze zahajovacího ceremoniálu olympijských her v Paříži. Bohatý program je připraven i v Českém domě v pařížském parku la Villette, který se dnes rovněž otevírá veřejnosti.

Příběh jezera Most 😍 Zažij jeho pokračování na Olympijském festivalu!

Sobota u jezera Most bude patřit tanečníkům ze StarDance. Návštěvníci se mohou těšit na Marka Zelinku, Kateřinu Baďurovou Janků, Andreu Sestini Hlaváčkovou, Kateřinu Bartuněk Hrstkovou, Lukáše Bartuňka, Evu Bartuňkovou a Šárku Kašpárkovou. U přímých přenosů z Paříže se pak bude na dálku fandit českým sportovcům. Do akce půjdou sportovní střelci a rozjedou se také kvalifikace vodních slalomářů nebo tenisový turnaj.

líbil se ti článek?