Přes 50 sportů na Olympijském festivalu? Neuvěřitelné číslo! Špotáková se těší, že s rodinou všechny vyzkouší

Olympijské festivaly
Olympijské festivaly
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Dohromady získali šest olympijských medailí, a navíc na stejných hrách. Oštěpařka Bára Špotáková a veslař Ondřej Synek vrcholovou sportovní kariéru před časem ukončili, ale láska ke sportu jim zůstala. Právě i proto se stali ambasadory Olympijského festivalu Paris 2024 u jezera Most, který se bude konat souběžně s hrami v Paříži. Přijeďte si s nimi v létě užít olympijské léto.

Báro, jak moc vás těší, že jste ambasadorkou letošního Olympijského festivalu právě s Ondřejem Synkem?

Dělá mi to velkou radost. S Ondrou jsme spolu prožili sportovní kariéru, a tedy i společné olympiády. Je to pohodář a vždycky z něj šla a stále jde taková klidná síla. Ale je to i velký dříč a dokázal pořádně makat v tréninku.  

Na Olympijském festivalu bude k vyzkoušení přes padesát sportů, plánujete vyzkoušet všechny?

Je to úplně neuvěřitelné číslo. Věřím, že oba moji synové si rádi všechny vyzkouší a budou ve festivalu lítat po sportovištích až do setmění. Pro kluky to bude úplná novinka a já se na to moc těším. Za mě je velká výzva vyzkoušet si vodní sporty, když už je festival u jezera. Takže se těším, že si zavesluji s Ondrou Synkem, vyzkouším si jachting nebo i kanoistiku. A nejen to. Jsem extrémně všestranný sportovec a baví mě fotbal, volejbal, basketbal, ráda plavu… Baví mě všechno!

Překvapí tě, kolik umí jazyků! 🥳 BARBORA ŠPOTÁKOVÁ 💙
(0:35)

Jako velice úspěšná atletka snažíte se své syny směřovat právě k atletice?

Vůbec je do žádného sportu netlačím. Vybírají si sami. Jankovi je jedenáct a Darkovi šest. Oba hrají fotbal a Darek teď zkouší hokej. Je to takový buldok, přímočarý, který nejde jen tak odstavit, a to se zrovna do hokeje hodí. Janek má zase povahu jako já. Hrozně nerad prohrává a těžce snáší, když někdo nemá stejné zapálení pro hru jak on. Kolikrát vidím sebe, když ho sleduji. Mají hodně energie a dovednosti. Pořád by chtěli jenom sportovat. Proto se jim snažím co nejvíce věnovat.

Plánujete s rodinou přespat i v Olympijském kempu, který má v rámci Olympijského festivalu letos premiéru?

Rozhodně si to nenecháme ujít. Přijedou i moji kamarádi a těším se, že zažiju tu skvělou atmosféru. Nejsem člověk, který se složí kdekoliv, mám ráda pohodlí, a právě ve stanech jaké budou v Olympijském kempu, se mi bude určitě dobře spát. Na Olympijském festivalu nás čeká hodně sportování, tak je důležité si i pořádně odpočinout po velkých výkonech.

Několikrát jste už navštívila město Most i stejnojmenné jezero. Jak se vám tam líbí?

Jezero Most je moc hezké. Mám ráda tyhle vodní plochy a čistou vodu. Miluju přírodní koupání. Ale zaujala mě i ta temná historie tohoto místa. Původní starodávné město Most, které bylo postupně zbouráno ve druhé polovině 20. století kvůli těžbě uhlí, se nachází právě v místech, kde je nově napuštěné jezero Most. Ráda se během festivalu dozvím víc o historii města.

Takže kromě Olympijského festivalu u jezera budete vyrážet i na procházky do města Most?

U jezera je to super a budu tam co nejvíc, ale určitě budu navštěvovat i město. Musím říct, že jsem se v Mostě setkala vždy s milými a přátelskými lidmi. Takže se v létě těším na další milá setkání a na vše co na Olympijském festivalu zažiji.

líbil se ti článek?