Sportovně zábavná televizní show odstartovala Olympijský festival u jezera Most

Olympijské festivaly
Olympijské festivaly
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Byla to pecka! Ve čtvrtek 25. července byl ve večerním přímém přenosu České televize slavnostně zahájen Olympijský festival Paříž 2024 u jezera Most. Sportovně zábavná show se známými sportovci a umělci odstartovala akci, na které si budou moci fanoušci do 11. srpna vyzkoušet přes padesát sportů, setkat se s našimi olympioniky a zažít jedinečnou atmosféru.

Slavnostní průvod složený z úspěšných mladých sportovců Ústeckého kraje v čele s francouzským velvyslancem v Praze Stéphanem Crouzatem, hejtmanem Ústeckého kraje Janem Schillerem a primátorem města Most Markem Hrvolem vyrazil z města Most ke stejnojmennému jezeru, kde se konalo velkolepé zahájení Olympijského festivalu, které poprvé v historii živě přenášela Česká televize.

Bavili se všichni. V televizní show soutěžily tři týmy složené z olympijských medailistů a umělců. Osobnosti poměřily své síly v mnoha disciplínách. Házelo se oštěpem na nafouknuté balónky, překonávala se parkourová dráha, střílelo se z luku nebo se po jezeře Most závodilo na paddleboardech.

Jezero Most se chystá na Olympijský festival!

Došlo i na vědomostní kvíz spojené s olympijskými hrami, takže se celebrity zapotily nejen na sportovištích, ale i při odpovídání na otázky. Slavnostní večer moderovali olympijský vítěz Roman Šebrle, zpěvačka Olga Lounová a sportovní redaktor České televize Jan Smetana.

5500 návštěvníků zaplnilo areál Olympijského festivalu u jezera Most a spolu s diváky u televizních obrazovek sledovalo zápolení oštěpařky Barbory Špotákové, biatlonistky Gabriely Soukalové, skifaře Ondřeje Synka, vodního slalomáře Vavřince Hradilka, akrobatického lyžaře Aleše Valenty, bavičů Jakuba Koháka s Richardem Genzerem, operní pěvkyně Andrey Kalivodové, herce Michala Novotného či oblíbeného aktéra ze seriálu Most! Zdeňka Godly, který například v hodu oštěpem na nafouknuté balonky jeden parádně trefil. Možná mu k tomu pomohly rady od dvojnásobné zlaté olympioničky oštěpařky Báry Špotákové.

„Byla tady skvělá parta lidí, a tohle zábavné soutěžení určitě bavilo nejen nás, ale i diváky. Myslím, že to byla parádní pozvánka na Olympijský festival, kde si zábavu spojenou se sportováním může užít každý na vlastní kůži,“ smála se Špotáková. Právě ona je společně s Ondřejem Synkem ambasadorkou letošního Olympijského festivalu Paříž 2024 u jezera Most.

Diváci si v průběhu večera užili vystoupení hudební skupiny Mirai nebo divadelního spolku akrobatů Losers Cirque Company, který na pódiu předvedl dechberoucí kousky. Slavnostní večer se povedl na jedničku a pokud si i vy chcete užít, a hlavně zažít něco unikátního a neopakovatelného, tak navštivte Olympijský festival Paříž 2024 u jezera Most, který se otevírá 26. července ve 14:00 a bude se konat stejně jako olympijské hry do 11. srpna.

líbil se ti článek?