Olympiáda dětí a mládeže 2024 získala cenu Sport Alive Awards

ODM 2024
ODM 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Ocenění nejlepší projekt kraje získala Olympiáda dětí a mládeže, která se uskutečnila poslední týden v červnu tohoto roku v Jihočeském kraji. Největší multisportovní akce pro mladé sportovce a sportovkyně u nás, kterou organizuje Český olympijský výbor společně s kraji a sportovními svazy, získala prestižní ocenění na konferenci Sport Alive už potřetí.

Tentokrát vnímali porotci posun ve slavnostním zahájení, jež bylo poprvé zdarma pro širokou veřejnost a v Českých Budějovicích si ho nenechalo ujít 20 000 lidí. „Olympiáda dětí a mládeže byla pro nás předskokanem velkých olympijských her a této role se Jihočeský kraj zhostil skvěle. Slavnostní zahájení si nezadalo s tím v Paříži. Chtěl bych poděkovat všem organizátorům za životní zážitek pro téměř 4500 účastníků ODM.”

V kategorii inovací se mezi nejlepších deset projektů dostala i Akademie mladých tvůrců Českého olympijského výboru, což je projekt pro začínající novináře. V tuto chvíli startuje nábor do Akademie mladých tvůrců! Na zimní ODM hledáme novináře, kreativce, fotografy i komentátory. 

Konference Sport Alive je zaměřená na propojování sportu, marketingu a veřejného sektoru. Během dne se na dvou pódiích vystřídaly téměř tři desítky osobností. Mezi nimi byl i hokejista Jakub Voráček, který mluvil také o zkušenosti s posledním mistrovství světa v hokeji. O marketingových plánech Mezinárodního olympijského výboru pro další roky mluvil předseda ČOV Jiří Kejval. 

líbil se ti článek?