Spouštíme nábor do Akademie mladých tvůrců! Na zimní ODM hledáme novináře, kreativce, fotografy i komentátory

ODM 2025
ODM 2025
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Nemusíš být sportovec, aby se pro tebe stala Olympiáda dětí a mládeže životním zážitkem. Český olympijský výbor už po jedenácté otevře na největší multisportovní akci v České republice Akademii mladých tvůrců, do které hledá mladé žurnalisty. Pokud chceš být na týden nedílnou součástí mediálního olympijského týmu a pomáhat s tvorbou obsahu, na nic nečekej a posílej přihlášku! Čekají tě pracovní zkušenosti i spousta zábavy.

Akademie mladých tvůrců je dlouhodobý program, jímž za deset let prošla řada dnes úspěšných novinářů i spolupracovníků ČOV. Nejlepší absolventi tradičně dostávají příležitost podílet se i na dalších projektech. „Olympiáda dětí a mládeže mi úplně změnila život. Před ní jsem toho moc neuměl, ale měl jsem chuť se zlepšovat. Kromě psaní článků jsem tam před rokem a půl vzal do ruky mikrofon a letos v létě jsem měl možnost dělat na olympijských i paralympijských hrách v Paříži rozhovory s nejlepšími sportovci České republiky. Hustý, co?“ hodnotí svoji zkušenost moderátor Českého olympijského týmu Matěj Nový, který se akademie zúčastnil v průběhu zimní ODM 2023.

Že jde životní zážitek a jedinečnou příležitost potvrzuje také další absolvent, fotograf Matyáš Klápa. „Když jsem se před dvěma lety přihlašoval na svoji první ODMku, tak jsem vůbec netušil, co všechno mi přinese. Cenné zkušenosti, spoustu přátel, obrovské zážitky, a hlavně splněné sny. Díky Akademii mladých tvůrců a skvělé mentorce Barče Reichové se mi jeden takový sen splnil – fotografování na olympiádě,“ popisuje a dodává: „Tak neváhej a přihlas se taky, může ti to změnit život!“

Hlásit se mohou nejen tvůrci obsahu na sítě a fotografové, ale především i píšící novináři a vůbec poprvé je v nabídce také role komentátorů. Stačí poslat životopis s fotkou, krátký motivační dopis a ukázku tvorby na email [email protected], a to do 30. listopadu 2024.

20 let ODM | Aftermovie 2023 ❄️ #ODMGANG
(1:24)

Vybraní zájemci stráví týden od 25. do 31. ledna 2025 na Olympiádě dětí a mládeže v Moravskoslezském kraji, zázemím pro média tým se stane Frýdek-Místek. Mladí tvůrci mají zajištěné ubytování, stravu a dopravu po celou dobu akce.

Práce bude probíhat pod vedením zkušených mentorů, mezi které tentokrát patří šéfredaktor ČT sport Michal Dusík a Barbora Reichová, fotografka a držitelka ceny Czech Press Photo. Veškeré výstupy budou zveřejněny na webu a sítích Českého olympijského týmu i v dalších velkých médiích.

líbil se ti článek?