Máte vstupenky na olympijské hry do Paříže? Přečtěte si tyto informace!

Paříž 2024
Paříž 2024
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Jakou aplikaci mít v telefonu? Kdy dorazit na sportoviště? A jak se dá na hrách platit? Všechny tyto praktické informace pro návštěvníky olympijských sportovišť najdete níže.

3. EPIZODA: BONJOUR | Vítejte v Paříži

1) Stáhněte si tyto tři aplikace

Paris 2024 Tickets, Paris 2024 Olympic Games a Public Transport Paris 2024 (podrobnosti najdete níže).

2) Uložte si web

Uložte si tuto webovou stránku, kde najdete podrobné informace pro diváky každého sportu, na který se chystáš. Ty by měly být dostupné i v aplikaci Paris 2024 Olympic Games.

3) Aplikace PARIS 2024

Přihlaste se do aplikace Paris 2024 Tickets a zadejte jména diváků ke každé vstupence. Lístky jsou k dispozici pouze online, takže je to nezbytný krok k přístupu na sportoviště. Ke každé vstupence bude přiřazen specifický QR kód, který bude dostupný krátce před začátkem soutěže a je dosažitelný i offline. Rodinným příslušníkům a přátelům přepošli vstupenky 48 hodin před začátkem soutěže. Všechny vstupenky jsou spojené se jménem toho, kdo je kupoval.

4) Kdy na sportoviště

Na sportoviště dorazte 90 minut před začátkem soutěže. Informace k hromadné dopravě v Paříži najdete v aplikaci Public Transport Paris 2024, organizátoři doporučují kupovat si jízdenky předem.

5) Jídlo a pití

U kiosků s jídlem a pitím a v oficiálních obchodech her je možné platit jen kartami Visa, případně hotově. Diváci bez této platební metody budou mít možnost například využít aplikaci a virtuální kartu Visa.

6) Co si vzít na sportoviště

Na sportovištích nejsou žádné skříňky či úschovny. Věci, které nelze vzít s sebou, se nebudou při odchodu vracet. Seznam zakázaných předmětů dostaneš mailem nebo je v návodu pro jednotlivé sporty.

Co s sebou například lze vzít? Láhev na vodu (kovovou, plastovou do 75 cl), malé skládací deštníky, externí baterie pro mobilní telefony, opalovací krém, vlajky zemí, které se účastní olympijských her (maximální velikost 2x1 metr a bez tyče).

Co s sebou například nelze vzít? Helmy na kola či motorku, zavazadla s objemem nad 25 litrů, velké deštníky, alkoholické nápoje atp.

7) Důležitá je příprava!

Přizpůsobte se předpovědi počasí (vezměte si pokrývku hlavy, sluneční brýle, opalovací krém, skládací deštník atp.). Vezměte si s sebou lahev na vodu, na sportovištích budou k dispozici fontány s vodou (výjimkou je Marseille Stadium). Ujistěte se, že máte dostatečně nabitý telefon.

8) Příjezd na sportoviště

Při příjezdu na sportoviště ukažte QR kód v aplikaci Paris 2024 Ticket. V aplikaci Paris 2024 Olympic Games najdete interaktivní mapu sportoviště s kiosky a dalšími obchody i doprovodným programem. V případě změn programu dostaneš informaci prostřednictvím SMS zprávy.

Aplikace Tickets Paris 2024 (stažení ZDE)

- přihlášení se stejnými údaji jako při nákupu vstupenek, nebo vytvoření nového účtu pro přístup k přeposlaným vstupenkám

- přístup ke všem vstupenkám, jejich přeposlání, přeprodej

- přístup ke QR kódu spojenému se vstupenkami (také offline)

Aplikace Paris 2024 Olympic Games (stažení ZDE)

- stejné přihlášení jako pro aplikaci na vstupenky

- prostor „My events“ s mapami, návody a dalšími informacemi dle zakoupených vstupenek

- důležité informace při změnách na poslední chvíli (program, doprava atp.)

- úplný rozpis soutěží s výsledky a upozorněními

- digitální asistent „Sport Coach“ s informacemi o olympijských sportech

 - informace o Parku šampionů, kulturní olympiádě a dalších doprovodných aktivitách

Aplikace Transport Paris 2024 (stažení pro Android nebo IOS)

 - dopravní informace, nákup vstupenek atp.

líbil se ti článek?