Kristýna Horská? Sledovala jsem každý její závod na evropském šampionátu, vzhlíží ke svému vzoru svitavská plavkyně

ODM 2024
ODM 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Předloni úspěšně reprezentovala Pardubický kraj její sestra Charlene, která si na ODM vyplavala dvě stříbra a dva bronzy. Charlotte Nela Crhová ji nyní překonala. Na krk si totiž pověsila medaili nejcennější. Rivalitu mezi nimi ale nehledejme. Studentka svitavského gymnázia má dva plavecké vzory a jedním z nich je i starší sestra.

V českobudějovickém bazéně dokázala získat zlatou medaili v polohovce na 200 metrů, kterou ovládla v čase 2:35,29. Na dohmatu měla náskok 38 setin sekundy na druhou Karolínou Klepačovou z Plzeňského kraje. Medaili z nejvyššího stupínku přebírala ještě jednou, a to na prsařské stovce, přesto si nejvíce váží stříbra na dvojnásobné trati. „Výkony na olympiádě určitě hodnotím pozitivně, protože se mi dařilo. Asi nejlepší pocit mám z dvoustovky prsa,“ neskrývala spokojenost ze svého účinkování mezi žákyněmi ročníku 2011 Charlotte.

Jejím velkým vzorem je Kristýna Horská, čerstvá evropská šampionka na prsařské dvoustovce. „Když nedávno reprezentovala na mistrovství Evropy, sledovala jsem každý její závod. Určitě bych se chtěla dostat do taky reprezentace. Sním o umístění na stupních vítězů na velkých akcí,“ plánuje nadějná česká reprezentantka.

Poznejte plavkyni Barboru Seemanovou!

Konkurentky jsou napřed a mají neuvěřitelné podmínky, o to víc musím dřít | BARBORA SEEMANOVÁ

Je několikanásobnou mistryní republiky, sbírá úspěchy i zde na Olympiádě dětí a mládeže, přesto velmi dobře dokáže pojmenovat své slabiny. „Moc mi nejde motýlek a mohla bych taky zlepšit padesátku kraul.“ Radí jí mimo jiné i sestra Charlene, která ji předala zkušenosti z ODM. V Olomouci v roce 2022 totiž skončila mezi kraulařkami dvakrát stříbrná a dvakrát bronzová. „Moc se podporujeme, i ona je pro mě obrovským vzorem.“

Pokud půjde v jejích stopách mohlo by to značit slibnou kariéru. Charlene Crhová totiž v loňském roce reprezentovala na Evropském letním olympijském festivalu mládeže v Mariboru. „Rodiče závodně neplavali. Ale od malička nás k plavání vedli, protože je to zdravý sport,“ připomněla Charlotte úplné počátky své a sestřiny sportovní kariéry. „Jsem moc ráda, že jsme u něj zůstaly a daří se nám,“ uzavřela členka Plaveckého klubu Svitavy.

Autor: Michal Jelínek

líbil se ti článek?