Je čas spojit wimbledonské síly! Šampionky míří do Paříže obhájit zlato

Paříž 2024
Paříž 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Česká sobota na Wimbledonu nemohla dopadnout lépe. Dříve hrály spolu a vyhrávaly tituly jako deblový pár. Nyní Bára Krejčíková a Kateřina Siniaková opět ovládly Wimbledon. V jeden den. Jen pár hodin po sobě. Bára získala svůj první singlový travnatý grandslamový titul, Katka pak další ve čtyřhře.

Kateřina Siniaková: Čtyřhra je větší sranda, s Bárou jsme skvělý tým
(03:20)

Pro Kateřinu Siniakovou to byl už celkově titul s úžasným pořadovým číslem 9, čímž v počtu titulů dorovnala svou krajanku Helenu Sukovou. A znovu se jí to povedlo s jinou deblovou partnerkou.

Katka je navíc tak špičková hráčka, že se se svou parťačkou ani nepotřebuje nějak přehnaně sehrávat. Na Roland Garros triumfovala s Coco Gauffovou, se kterou před turnajem neodehrála jediný zápas. Nyní pomohla k první velké kariérní výhře další Američance Taylor Townsendovou, a stačil jim na to jediný travnatý přípravný turnaj. 

Cítím se báječně, ten den byl nádherný. Myslím, že Česko si to užilo, aspoň v to doufám.

Český tenis tak prožil opět úžasný Wimbledon. A stejně jako loni má svou vítězku jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře. Loňské triumfy Markéty VondroušovéBáry Strýcové mají své české nástupce.

Nyní už je čas znovu spojit síly Báry s Katkou do jednoho deblového páru a vyrazit do Paříže obhajovat olympijské zlato. Jako největší favoritky na titul. A pozor! Ještě předtím můžete přijít našemu zlatému páru fandit v Česku na pražský turnaj ve Stromovce, který bude jejich olympijskou generálkou. Výsledky na legendárním grandslamu v All England Clubu potvrdily, že to bude síla. My věříme, že ta nefalšovaná pohádka našeho tenisu jen tak nekončí. 

 
líbil se ti článek?