Euforie a velkolepé okamžiky! Tohle je tenis v podání českých tenistek za posledních 10 let

TOP úspěchy
TOP úspěchy
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Malý národ, ale velký tenis. Tento sport v podání českých tenistek u nás za posledních 10 let prožívá úspěchy, které se směle dají označit za pohádkové. A je jich tolik, že na jejich spočítání nestačí už ani prsty obou rukou. Tituly, medaile, velká finále. Jedna dáma za druhou dokáže vozit domů velkolepé úspěchy. Pojďme si připomenout ty největší z nich.

Rok 2014

Další česká euforie v Londýně na centrkurtu. Petra Kvitová podruhé v kariéře vyhrává legendární turnaj. Ve finále doslova demoluje Ginny Bouchardovou. Lucie Šafářová se na stejném turnaji dostává do semifinále.

Rok 2015 - 2016

O rok později se Lucie Šafářová probojovává do finále Roland Garros, kde dokonce bere set zdánlivě nepřemožitelné Sereně Williamsové.

Rok 2016 a bronzová olympiáda v Riu. Tři cenné kovy. Petra Kvitová ve dvouhře, Lucie Šafářová Barbora Strýcová v deblu a Radek ŠtěpánekLucíí Hradeckou v mixu. O pár měsíců později se pak na výsluní prosadily další naše holky. Karolína Plíšková hraje finále amerického US Open.

 

O necelé tři roky později jsme byli blízko historického českého grandslamového finále. V Austrálii se ale našim holkám stala osudnou Naomi Osakaová. Karolínu Plíškovou poráží ve semifinále, Petru Kvitovou až ve vyrovnaném a napínavém finále. Stále v roce 2019 se pak debutantka Markéta Vondroušová senzačně probojovala do finále Roland Garros, kde podlehla tehdy suverénní Ashley Bartyové.

Rok 2021

V roce 2021 už Roland Garros bylo české. Bára Krejčíková získává po úžasných výkonech svůj první velký světový titul. Neuběhlo ani pár týdnů a další české finále bylo na světě. Karolína Plíšková to opět dokázala a zase si našla cestu do finále grandslamu, tentokrát ve slavném Wimbledonu. Olympiáda v Tokiu a opět kralování českého tenisu. Stříbro Markéty Vondroušové v singlu a zejména olympijský titul pro Bára Krejčíkovou a Katku Siniakovou ve čtyřhře.

Rok 2023

Do finále Roland Garros se dostává i Karolína Muchová. V epickém semifinále vyřazuje Arynu Sabalenkovou a v zápasu i titul dlouho trápila antukovou suverénku Igu Swiatekovou. O pár týdnů později šokuje svět i Markéta Vondroušová, když jako první nenasazená tenistka historie vyhrává Wimbledon.

KAROLÍNA MUCHOVÁ | Chci vydat písničku

Rok 2024

A letos? All England Club je stále český. Rok po Markétě Vondroušové opanovala nejslavnější turnaj světa i Barbora Krejčíková.

Do toho naše holky v letech 2014, 2015, 2016 a 2018 dokázaly vyhrát týmový Fed Cup. Za tuhle sbírku úspěchů by se nemusel stydět žádný stát na světě. A my jsme na to náležitě pyšní. Náš tenis, naše radost. Dámy, děkujeme!

líbil se ti článek?