Už se to blíží a Eiffelovka stojí! Olympijský festival u jezera Most bude slavnostně zahájen 25. července. Areál se otevře o den později

Olympijské festivaly
Olympijské festivaly
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Přes padesát sportů k vyzkoušení, fandění olympionikům v největší fanzóně, bohatý doprovodný program, dvanáctimetrová kopie Eiffelovy věže, letní kino či vítání olympioniků po návratu z Paříže. Olympijský festival Paris 2024 u jezera Most bude bohatý na zážitky.

Slavnostní zahájení Olympijského festivalu Paříž 2024 bude poprvé v historii přenášet živě Česká televize na prvním programu ve čtvrtek 25. července od 20:50. U jezera Most budou soutěžit tři týmy složené ze sportovců a umělců. Mezi aktéry se objeví biatlonistka Gabriela Soukalová, herec Jakub Kohák, oštěpařka Barbora Špotáková, bavič Richard Genzer a mnoho dalších.

O hudební doprovod se postará kapela Mirai. Pořad budou moderovat zpěvačka Olga Lounová, desetibojař Roman Šebrle a moderátor ČT Sport Jan Smetana. Na sportovně-zábavnou show můžete osobně dorazit. Stačí se zdarma registrovat na olympijskyfestival.cz.

Příběh jezera Most 😍 Zažij jeho pokračování na Olympijském festivalu!

O den později v pátek 26. července ve 14:00 otevře ambasadorka Olympijského festivalu Barbora Špotáková brány areálu a začne se sportovat, soutěžit a fandit. „Přes padesát sportů na festivalu je úplně neuvěřitelné číslo. Věřím, že oba moji synové si rádi všechny sporty vyzkouší a budou tam lítat až do setmění. Za mě je velká výzva vyzkoušet si vodní sporty, když už je festival u jezera. Takže se těším, že si zavesluji s Ondřejem Synkem, vyzkouším si jachting nebo i kanoistiku. A nejen to. Jsem extrémně všestranný sportovec a baví mě fotbal, volejbal, basketbal, ráda plavu… Baví mě všechno,“ prozradila Špotáková.

Od 20:24 pak bude ve fanzóně na programu společné sledování zahajovacího ceremoniálu olympijských her v Paříži 2024.

V dalších dnes se kromě nabitého sportovního programu na Olympijském festivalu můžete u jezera Most těšit i na doprovodný program a speciální dny. 27. července přijedou účastníci oblíbené televizní soutěže StarDance. 28. července navštíví festival olympijské legendy a 30. července bude speciální den pro seniory s vystoupením šansoniérky Radky Fišarové.

Protože bude náročné vyzkoušet si všechny sporty a zažít maximum na Olympijském festivalu během jednoho dne, tak můžete přespat v Olympijském kempu, který je hned vedle areálu. Tak neváhejte a přijďte zažít jedinečnou olympijskou atmosféru k jezeru Most.

Program Olympijského festivalu Paris 2024

25. července: 20:50 – Slavnostní zahájení Olympijského festivalu u jezera Most (živě přenáší ČT1).

26. července: 14:00 – Otevření areálu Olympijského festivalu za účasti Barbory Špotákové. Večer pak společné sledování zahájení olympijských her v Paříži.

27. července: Den se StarDance

28. července: Den olympijských legend

29. července: Trénink s reprezentanty taekwonda

30. července: Den pro seniory. Zazpívá šansoniérka Radka Fišarová.

31. července: Exhibice a workshop juda.

(Podrobnější program Olympijského festivalu Paris 2024, který se koná od 26. července do 11. srpna, najdete na olympijskyfestival.cz)

Ceny vstupenek na Olympijský festival Paris 2024

Děti do 6 let: ZDARMA

Děti 6-12 let: 100 Kč

Mládež od 13 let a dospělí: 200 Kč

Rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti do 12 let) vč. 1 hrací karty: 400 Kč

Senioři, ZTP, ZTP/P: ZDARMA

líbil se ti článek?