Nervozita a nakonec i zklamání, Floderová skončila ve střelbě sedmá

ODM 2024
ODM 2024
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Členové karlovarské výpravy ji povzbuzovali a věřili v medaili, ale ani podpora týmu tentokrát nestačila. Dvojnásobná vicemistryně republiky ve sportovní střelbě vzduchovou pistolí Klára Floderová neustála stres a ve finále skončila na své první Olympiádě dětí a mládeže bez medaile. I takové příběhy přináší sport. „Mohla jsem ukázat víc, ale nemůže vyhrát každý,” hodnotila Floderová.

„Ráno jsem se cítila hrozně, brala jsem to strašně vážně. Zbytečně jsem se nechala rozhodit. Kdybych se uklidnila, bylo by to dobrý,“ přiznala Klára. Do dvojnásobné vicemistryně republiky vkládal karlovarský tým v této disciplíně největší naděje. Očekával úspěch, který se ale nakonec nekonal. Z kvalifikace postoupila až z osmého místa a doufala v lepší trefy ve finále. „Přišlo mi, že celý den začal zle a nezlepšilo se to ani před finále,” litovala reprezentantka karlovarského klubu Hvězda.

Přes první eliminační kolo ještě prošla, ve druhém sice trefila dvě devítky, ale ani to na záchranu nestačilo. S nástřelem 125,1 bodů vypadla na sedmém místě. Ze střelnice Klára odcházela zklamaná. „Snažila jsem se začít znova, uklidnit se, chtěla jsem vyhrát, ale nepovedlo se,“ povzdechla si.

Kde sledovat ODM 2024?

„Potřebuje určitě zlepšit psychiku, je hodně nervózní. Jinak jí ale není co vytknout. Dostala se do finále, a to je taky úspěch. Věřili jsme jí na medaili. Navíc je to její první a poslední olympiáda,“ přiznal trenér Petr Tarant, podle kterého byla favoritkou i díky svým předchozím úspěchům.
S reprezentačním družstvem juniorů byla letos na mezinárodní soutěži v Itálii třetí. „To bylo podobné jako tahle olympiáda. Dopadli jsme dobře, ale cítila jsem, že jsem mohla ukázat víc. Byl to velký závod a byla jsem nervózní, i dneska jsem mohla být lepší. Nervozita je můj jediný problém.“

Na Olympiádě dětí a mládeže jí na střelnici fandí tým Karlovarského kraje a doma u televizních obrazovek sleduje její výkony celá rodina. „Střílím od dvanácti let a rodina mě dost podporuje. Táta pracuje u policie, takže mu ani nevadí, že jsem si vybrala zrovna tenhle sport. Na střelnici mi pomáhají kamarádi a trenéři, kteří mě tu hodně povzbuzují,“ popisovala Klára Folderová, která bude mít možnost své umístění ještě vylepšit. Ve středu nastoupí v soutěži smíšených dvojic po boku Pavla Soukupa.

Autorka: Hana Holíková

Poznejte sportovního střelce Jakuba Tomečka!

Že střelba není fyzicky náročná? Na tréninku nazvedám tuny | JAKUB TOMEČEK
líbil se ti článek?