Top 5 největších matadorů olympijské výpravy v Paříži

Paříž 2024
Paříž 2024
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Dostat se na olympiádu je snem každého sportovce. A Česko má letos ve výpravě hned pětici borců, kterým se to povedlo rovnou čtyřikrát.

Lukáš Krpálek

LUKÁŠ KRPÁLEK | Zlata mám v trezoru

Asi netřeba připomínat, že je dvojnásobným olympijským vítězem. Ovládl hry v Riu i Tokiu a stal se legendou světového juda. Startoval ale už v Londýně roku 2012, a to v polotěžké váze. Vypadl ve čtvrtfinále, ale byl to jeho odrazový můstek k veliké kariéře. Dokáže na svých čtvrtých hrách završit zlatý hattrick?

Josef Dostál

Kdybych si v 19 letech vezl z Londýna místo bronzu zlato, už bych si sport neužíval | JOSEF DOSTÁL

Londýn, Rio i Tokio. Jiná města, ale pokaždé to dopadlo pro rychlostního kanoistu stejně. Ziskem medaile. Celkem má ve své sbírce už čtyři olympijské. Bronz z roku 2012 na čtyřkajaku. Shodné umístění na stejné lodi v roce 2016. A navíc stříbrná medaile na singlu. V roce 2021 pak pomýšlel na stupně nejvyšší, ale foukl vítr a těsně to nevyšlo. A tak si chuť spravil na deblkajaku s Radkem Šloufem a brali bronz. Chybí už jen poslední cenný kov. Zlatý. Dočká se v Paříži?

Jakub Vadlejch

JAKUB VADLEJCH | Jsem zlobidýlko 😈

Oštěp je výkladní skříní našeho sportu. Česká republika už v něm získala 8 medailí. Jednu z nich pak v Tokiu přidal rodák z Prahy Jakub Vadlejch. V kariéře už hodil přes 90 metrů, je mistrem Evropy a aktuálně největší hvězdou naší atletiky. A v Paříži se představí už na své čtvrté olympiádě. A opět bude pařit mezi hlavní favority.

Ondřej Cink

ONDŘEJ CINK | Moje poslední olympiáda

V Londýně i Riu skončil shodně na 14. místě. V Tokiu pak myslel dokonce na medaili. Ale v posledním kole na nadějné pozici píchnul a musel odstoupit. Smůla. Ale na svých čtvrtých hrách se chystá zvrátit osud na svou stranu. Bude Paříž tím životním závodem?

Miroslav Vraštil

Jiří Šimánek & Miroslav Vraštil: Jsme neskutečně šťastní, s takovým úspěchem jsme nepočítali!
(07:12)

Na lodi je lehká váha. Ale maximálně hmotností. Výkonnostně je spíše váha těžká. A na olympiádě je už počtvrté. V Londýně a Riu jel na čtyřce bez kormidelníka. V Tokiu už s kamarádem Jiřím Šimánkem sednul do dvojskifu a společně si doveslovali pro 4. místo. Tahle příčka jim pak byla souzena i na dalších velkých akcích. Prolomí to v Paříži a odvezou si cenný kov? Konkurence je veliká, ale nic není nemožné.

líbil se ti článek?