
Vepřová panenka s grilovanou zeleninou. Nedělní oběd připravuje moderní pětibojař Jan Kuf
Rád si zajde do restaurace na dobré jídlo, kromě toho je moderní pětibojař Jan Kuf i dobrým kuchařem. „Strašně rád připravuji třeba vepřovou panenku s pečenou zeleninou,“ vykládá mistr světa i Evropy a účastník olympiádu v Rio de Janeiru.
Jak na to?
„Nakrajím zeleninu, přidám olej s kořením a dám do trouby na třicet až čtyřicet minut při teplotě dvě stě stupnů. Mezitim očistím maso, osolím, opepřím a na grilovací pánvi zprudka osmažím ze všech stran vždycky minutu z každé strany. Pak stáhnu teplotu v troubě na sto padesát stupňů, přidám k zelenině tak na deset až patnáct minut (záleží na velikosti) panenku a jídlo je hotové.“
Ingredience
vepřová panenka
pepř
sůl
mrkev
paprika
červená řepa
cibule