Významná ocenění! Česká nástupová kolekce pro hry v Paříži bodovala

Paříž 2024
Paříž 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Chtěl zasáhnout srdce Paříže, ale uspěl i jinde ve světě. Nástupová kolekce pro české sportovce na olympijských hrách v Paříži od designéra a módního návrháře Jana Černého rozhodně nezapadla v davu a sklízela významná ocenění.

Prolnutí národní hrdosti, inovativního designu a nejvyspělejší módy – tak na svém instagramu hodnotil Mezinárodní olympijský výbor sedm nejlepších outfitů pro zahajovací ceremoniál - a mezi nimi se objevila i česká kolekce.

Magazín TIME ji dokonce vybral mezi tři nejlepší. „Je to pro mě neuvěřitelný úspěch. Můj hlavní motor do tohoto projektu byl právě ten, že chci být relevantní ve světovém měřítku a chci dokázat, že je můj design obstojný v konkurenci celého světa. A teď jsme mezi top trojkou magazínu Times, vybraní z více než 200 zemí,“ řekl Černý.

Jak vytvořil Jan Černý nástupovou kolekci?

Češi se představili v národních barvách, avšak netradičně pojatých. Spoustou zajímavých detailů na plášti, botách či šátku připomněli sportovci svou domovinu. A trenčkot zároveň propojil Česko s pořadatelskou zemí Francií. Především plášť, jehož Inkoustový vzor je poklonou dílu českého výtvarníka Vladimíra Boudníka, zaujal například BBC.

Sports Illustrated zařadil Čechy ve svém přehledu jedenácti nejlépe oblečených výprav z celého světa na osmé místo. „Být jedineční je klíčové a Česká republika našla způsob, jak přes inspiraci národní vlajkou vytvořit poutavý outfit,“ píše se v článku.

Také web Bleacher Report má českou kolekci ve výběru osmi nejpovedenějších: „Promyšlenosti, kterou návrhář Jan Černý vložil do české nástupní kolekce, se opravdu nic nevyrovná. Českému týmu se podařilo vypadat stylově a zároveň do oblečení skrýt několik významných detailů.“

 V magazínu Independent se Česká republika vměstnala mezi šestici nejlepších. Oceněná byla i u Euroitalia nebo Les Actualités.

líbil se ti článek?