Výškařka Hrubá dosprintovala na Olympijských hrách mládeže Česku pro pátou medaili

YOG 2014
YOG 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Doufala ve zlato, ale z Olympijských her mládeže si výškařka Michaela Hrubá přiveze bronz. Stříbrná medailistka z nedávného juniorského mistrovství světa v atletice skončila za výkon 185 centimetrů třetí za vítěznou Ukrajinkou Levčenkovou a druhou Francouzkou Menikerovou, které si ve finále soutěže vytvořily osobní rekordy 189, respektive 187 centimetrů.

„Po závodě jsem byla zároveň šťastná a zklamaná. Očekávalo se ode mě, že vyhraju, protože jsem měla nejlepší osobní rekord a podala jsem výsledek na juniorském mistrovství světa v Americe, ale nakonec to bylo třetí místo. Ale i za to jsem šťastná,“ uvedla Hrubá, jež v červenci v Eugene výkonem 191 centimetrů vytvořila nový český rekord své věkové kategorie.

V Nankingu se jí nevedlo podle představ, v soutěži se zachraňovala třetím pokusem na výšce 181 centimetrů. „Trápila jsem se hodně s technikou, měla jsem tuhý nohy, bylo to celkově špatný. Věděla jsem, že holky skákaly velmi dobře v kvalifikaci. Pokaždé to nevyjde. Určitě už budu vědět, že když holky skáčou líp, musím někdy přežít i to bronzové místo,“ řekla šestnáctiletá atletka, díky které má česká výprava na Olympijských hrách mládeže už pátou medaili.

líbil se ti článek?