Vaří, hraje americký fotbal a teď i tančí. Účastnice StarDance Chili Ta se bolesti nebojí

Česká televize
Česká televize
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Píše kuchařky, pořádá kurzy vaření, tvoří obsah na sociální sítě. A to není všechno. „Od malička tančím, sice úplně jiný styl než standardy nebo latinu, ale k tanci a pohybu jako takovému mám blízko. Hraju americký fotbal,“ líčí účastnice StarDance Chili Ta.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Chili Ta (@chili_tathuy)

V mládí zkoušela fotbal, basketbal, volejbal a věnovala se i gymnastice nebo atletice. Vždy jí byl ale bližší týmový duch před individualitou a v dospělosti se náhodou dostala k americkému fotbalu, který za tým Prague Harpie hraje dodnes.

Pohybovou průpravu se v taneční show snaží zúročit s parťákem Jakubem Mazůchem. „StarDance jsem sledovala už jako malá. Vzpomínám si, že když jsme z Vietnamu přijeli do České republiky a koukali jsme na soutěž v televizi, vždycky jsem obdivně vzhlížela k tanečníkům,“ vzpomíná. Teď je jednou z nich. „Všechny osobnosti, které tu tančí, zjistí hned po prvním živáku, že tohle je ta největší šupa,“ dodává stříbrný medailista ze Světových her.

Fyzická a psychická bolest nebo nekomfort jsou to, co člověka otužuje a buduje vnitřní sílu.

A ačkoliv se tanečníci na obrazovce vždy usmívají, účast ve StarDance je pořádná dřina, a to i pro sportovce. „Fyzická a psychická bolest nebo nekomfort jsou to, co člověka otužuje, a věřím, že právě tohle buduje vnitřní sílu,“ prozrazuje Chili Ta.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Chili Ta (@chili_tathuy)

Na fyzickou bolest je částečně zvyklá, v americkém fotbalu schytává rány často. Zkušenosti má ale i s jeho nekontaktní verzí – flag fotbalem. A právě ten se dostal na seznam olympijských sportů. Poprvé v historii v něm týmy nastoupí pod pěti kruhy v LA 2028. Hraje se bez chráničů a hráči obírají soupeře o míč tím, že mu strhnou látkovou vlajku, kterou má připevněnou na opasku.

Setkání s Martinou Sáblíkovou

Do svého sportovního deníčku si Chili Ta může na seznam úspěchů v životě také připsat, že se jí podařilo rozbrečet Martinu Sáblíkovou. Jakto? Jeden den si totiž prohodily sporty. Martina zapřáhla svá rychlobruslařská stehna v zápase amerického fotbalu a Chili jí na oplátku zapřáhla maximálně bránici svými nevhodnými vtípky. „Musím říct, že nejvíc mě překvapilo, jak je Martina opravdu sympatický, správně prdlý a pokorný člověk. Navíc v té drobné útlé postavě se ukrývá neskutečná síla!"

Jak dokazuje sama Chili Ta, začít hrát americký fotbal je možné v jakémkoliv věku, a to ať už jde o tackle nebo flag. Stačí si najít nejbližší klub.

 
líbil se ti článek?