Sport a digitální média: Český olympijský výbor hostil seminář pro celý svět

ČOV
ČOV
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Jak přiblížit sport a olympijské hry fanouškům na sociálních sítích? To probírali zástupci národních olympijských výborů z 51 zemí světa a všech pěti kontinentů na digitálním semináři Asociace národních olympijských výboru ANOC, který proběhl v závěru května v Praze.

„Digitální komunikace je ve sportu v současné době zásadní téma. Velmi dobře si uvědomujeme, jak moc se mění vnímání sportu jako takového v očích dětí a mladých lidí. Jak výrazně se za poslední dobu proměnily způsoby jeho sledování. Pokud chceme jako olympijské hnutí zůstat relevantní pro mladou generaci, musíme k ní mluvit jejím jazykem a komunikačními prostředky,“ řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Český olympijský výbor se této oblasti dlouhodobě věnuje na sociálních sítích i v rámci czechteam.tv. ANOC zase pro národní olympijské výbory spustil projekt výměny zkušeností v oblasti sociálních médií, jehož byl pražský seminář součástí. „Tento projekt velmi vítám. Bylo pro nás ctí hostit seminář a přivítat kolegy z celého světa, podělit se o zkušenosti a načerpat nové,“ dodal Jiří Kejval.

Vedle Českého olympijského týmu sdílely své osvědčené postupy také národní olympijské výbory Nového Zélandu, Ázerbájdžánu, Portugalska, Itálie či Brazílie. Řešila se hlavně témata týkající se olympijských her v Paříži, ale i praktické části, jako nastavení strategií či měření dosahů.

„Děkujeme všem účastníkům za aktivní zapojení a Českému olympijskému výboru za fantastickou pohostinnost. Seminář měl velký úspěch a ukázal, kolik zkušeností a odborných znalostí je v rámci rodiny národních olympijských výborů, a jak můžeme všichni zesílit, když spolupracujeme. Každý olympijský výbor je jiný, ale sdílejí také mnoho podobných příležitostí a výzev,“ uvedla Gunilla Lindberg, generální sekretářka asociace ANOC.

ČESKÝ DŮM V PAŘÍŽI! 🔥 Místo, kam musíš! 😝
(0:34)
líbil se ti článek?