Šerm s olympijským medailistou a celodenní sportování. Den s Českou olympijskou nadací udělal děti šťastnějšími

Olympijská nadace
Olympijská nadace
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Třicet dětí podporovaných Českou olympijskou nadací zažilo na Olympijském festivalu u jezera Most den plný sportování a radosti. Zašermovaly si s bronzovým kordistou z Paříže Jiřím Beranem, vyzkoušely kanoistiku s olympioničkou Terezou Fišerovou a nevynechaly ani další stanoviště.

Vedle SUTOR Global Šermu a ČEZ Kanoistiky si všichni vyzkoušeli Ústecký kraj Veslování, taekwondo nebo třeba ALPINE PRO Lukostřelbu. „Den s Českou olympijskou nadací jsme si všichni moc užili. Odměnou nám byly úsměvy na tvářích dětí a jejich nadšení pro všechny sportovní aktivity. Jsme rádi, že si prostřednictvím Olympijského festivalu mohly vyzkoušet sporty, ke kterým by se jinak nedostaly,” popsala ředitelka České olympijské nadace Veronika Opršalová.

DEN ČESKÉ OLYMPIJSKÉ NADACE NA @olympijskyfestival 30 dětí se minulý týden vypravilo na Olympijský festival u jezera...

Zveřejnil(a) Česká olympijská nadace dne Pátek 16. srpna 2024

Navíc České olympijské nadaci finančně přispěly společnosti VISA, Specialized a také Nadace ČEZ. „Jsme partnerem Mezinárodního olympijského výboru už od roku 1986. Nám je samozřejmě nejbližší český tým a koho jiného podpořit, než mladé sportovce, kteří nám v budoucnu budou dělat radost a vozit medaile,” uvedl country manager společnosti VISA Petr Polák, který předal České olympijské nadaci šek na 50 000 Kč. „Minulý týden jsem s dcerou koukal na rozběhy čtyřstovky a ona se mě ptala, proč nemají všichni tu dráhu stejnou. A já jsem říkal, že to tak úplně není, protože ty dráhy jsou každá jinak dlouhá, a proto každá závodnice startuje jinde a na konci se seběhnou. Nicméně v životě to tak vždycky úplně nebývá a ne vždy mají všichni tu startovní čáru stejnou. A já bych chtěl poděkovat České olympijské nadaci za to, že pomáhá dětem, které tu startovní čáru mají trochu jinde,” doplnil Petr Kövešlygety, market leader společnosti Specialized pro východní Evropu.

Za Nadaci ČEZ předali šek v nejvyšší výši Jaromír Jágr a Kateřina Neumannová. Na handbicích se ve čtvrtek v areálu Olympijského festivalu vyjelo 101 980 Kč a dalších 100 000 Kč se vybralo prostřednictvím aplikaci EPP - Pomáhej pohybem. „Pomoci našich dlouhodobých partnerů si moc vážíme a díky Nadaci ČEZ a dalším podporovatelům můžeme finančně podpořit děti v jejich sportovních aktivitách. Přispíváme například na soustředění nebo sportovní vybavení,” dodala Opršalová.

Charitativní projekt Českého olympijského výboru podporuje sportovce ve věku od 6 do 18 let už dvanáctým rokem. Nadace pomáhá sportovat dětem, jejichž rodičům chybí finanční prostředky na jejich sportovní aktivity. Podporuje děti z dětských domovů a v pěstounské péči. Nejde přitom pouze o výjimečně talentované děti. Rozhodující je, aby děti měly chuť pravidelně sportovat.

líbil se ti článek?