Rozjeďte to ve městě a soutěžte v Let’s Move Street Challenge o cestu do zákulisí olympijské kvalifikace

Paříž 2024
Paříž 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Nejlepší triky a pohyby. Města a ulice. Je tady Let’s Move Street Challenge – online soutěž pro všechny neprofesionální sportovce zapálené pro BMX freestyle, skateboarding a breaking. Až do 22. října můžete zápolit o zájezd na kvalifikační akci před olympijskými hrami 2024 včetně nahlédnutí do zákulisí a setkání s hvězdami těchto sportů. Pokud v sobě máte kreativitu a vášeň k pohybu, stačí natočit krátké video a poslat přihlášku.

Soutěž připravil Mezinárodní olympijský výbor spolu s celosvětovým olympijským partnerem, značkou Samsung. Vychází z dat, která dokazují, že se více než 80 % mladých lidí dostatečně nevěnuje sportovním aktivitám. Cíl je tedy jasný – navrátit do jejich každodenního života radost z pohybu a motivovat je ke zdravému životnímu stylu.

A protože BMX freestyle, skateboarding i breaking pochází z ulic, stačí k tomu málo. Tak vezměte kameru, nebo telefon a jdeme na to! Pravidla jsou jednoduchá. Video nesmí přesáhnout délku 30 sekund, obsahovat citlivý obsah a reklamu či značková loga. S každým videem se můžete přihlásit maximálně do dvou kategorií zároveň a hudba musí být vybraná z této audiotéky. Sportovci musejí mít při natáčení helmu a podmínkou je dosažení minimální hranice 13 let věku.

Soutěží se v následujících kategoriích:

BMX Awards (Ženy/Muži) - Freestyle Park; Real Street; Dirt
Skateboarding Awards (Ženy/Muži) - Park; Real Street; Street Park
Breaking Awards (Ženy/Muži) - Best Round; Power Moves; Footwork
Creative Awards (Smíšené) - Best Produced; Street Culture; Most Surprising

Přihlášky podávejte zde, a to do 22. října 23:59. Na této stránce rovněž naleznete další podrobné informace. Nejlepší sportovní výkony a kreativitu v jednotlivých kategoriích ocení odborná porota, možnost hlasovat pro svá oblíbená videa budou mít také fanoušci.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený The Olympic Games (@olympics)

Vítězové nahlédnou do zákulisí olympijské jízdy disciplín, které jsou na programu největší sportovní akce na světě teprve krátce. V BMX freestyle i skateboardingu se poprvé soutěžilo v Tokiu 2020, B-boys a B-girls čeká premiérový start v Paříži. Tak se zapojte a buďte u toho!

líbil se ti článek?