Přidejte se do Team26! Organizační tým her v Miláně a Cortině spustil nábor dobrovolníků

Milán a Cortina 2026
Milán a Cortina 2026
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Chcete zažít olympijské hry v Miláně a Cortině na vlastní kůži? Potkat největší sportovní hvězdy, nahlédnout do zákulisí a okusit jedinečnou atmosféru největší sportovní akce na světě? Přidejte se stejně jako tenista Jannik Sinner k dobrovolníkům a nezapomenutelné zážitky vás v únoru 2026 neminou!

Jak na to? Pokud je vám k 1. listopadu 2025 18 let, mluvíte italsky nebo anglicky, můžete absolvovat trénink a budete v průběhu her k dispozici alespoň devět dní, registrovat se do dobrovolnického programu Team26 můžete ZDE. Vyplnění online formuláře zabere maximálně 30 minut. A nezapomeňte si připravit pas nebo občanský průkaz, vedle několika otázek je totiž nutno doložit také průkaz totožnosti.

Celkem organizační tým hledá 18 000 dobrovolníků, kteří se mohou zapojit ve čtyřech oblastech: hospitality, organizační procesy, sportovní soutěže a komunikace. Můžete tak vítat návštěvníky a akreditované osoby, asistovat sportovním delegacím a sportovcům, stát se nedílnou součástí procesů nezbytných pro hladký průběh celých her, pomáhat časoměřičům na stadionech či novinářům v tiskových centrech. Stereotypu se bát nemusíte, každý den může vypadat úplně jinak!

A jelikož budou zimní olympijské hry 2026 rozmístěné v mnoha od sebe vzdálených oblastech, zájemci si mohou vybrat z devíti lokací, a to: Milán, Livigno, Bormio/Valdisotto, Verona, Benátky, Tesero, Predazzo, Cortina a Anterselva. Ubytování si každý musí zajistit sám.

Až se uzavře registrační formulář, budou na podzim 2024 následovat schůzky se zájemci. Rozhodnutí o přijetí či nepřijetí budou oznámena na jaře 2025. Vybraní jedinci v létě 2025 absolvují trénink, a to ať už formou e-learningu nebo osobně, a rok před startem her, tedy v zimě 2025, obdrží uniformy a akreditace.

Dobrovolnický program Team26 je navíc určený nejen pro ty, kteří se chtějí zapojit do organizace olympijských her. Hlásit se mohou také dobrovolníci pro paralympijské hry.

líbil se ti článek?