Přidejte se! Aktivní září opět rozpohybuje celé Česko

Evropský týden sportu 2024
Evropský týden sportu 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Od 23. do 30. září probíhá Evropský týden sportu a vy se tak můžete těšit na stovky sportovních akcí napříč celou republikou.

Co je AKTIVNÍ ZÁŘÍ?

Aktivní září je celorepubliková kampaň, která seznamuje širokou veřejnost s pozitivními přínosy pravidelného pohybu pro fyzické a psychické zdraví člověka. Jeho organizátorem je Nadační fond Aktivní Česko společně se širokou škálou sportovišť, měst, lékařů, škol, zaměstnavatelů a dalších právnických a fyzických osob, kterým není lhostejný nejen zhoršující se zdravotní stav naší populace, ale také zvyšující se náklady na zdravotní péči a neudržitelnost důchodového systému v České republice.

Slavnostní zahájení - 4. 9. 2024 Valdštejnská zahrada Senátu ČR

Chystáme pro vás den plný pohybových aktivit pro všechny věkové skupiny, propagace aktivního životního stylu a dnů otevřených dveří fitness center a dalších sportovišť.

Evropský týden sportu

Evropský týden sportu je týdenní iniciativa Evropské komise, která má za cíl podporovat sport a fyzickou aktivitu v celé Evropě. Motto kampaně je #BeActive (Buďte aktivní!).

Týden plný sportu a zábavy se koná každoročně v posledním zářijovém týdnu. Během něj se po celé Evropě koná stovky sportovních akcí, které jsou určené pro všechny bez ohledu na věk, pohlaví či fyzickou zdatnost. Cílem je rozhýbat co nejvíce lidí a ukázat jim, že sport a pohyb můžou být zábavné a přínosné pro jejich zdraví a pohodu.

Registrace akcí a jejich přehled zveřejníme již BRZY!

líbil se ti článek?