Olympijský tým spustil digitální televizi czechteam.tv

ČOV
ČOV
3 Minuty čtení
3 Minuty čtení

Se startem Olympiády dětí a mládeže spustil Český olympijský tým již třetí ročník vysílání digitální televize czechteam.tv. Ta od 20. června láká na premiérové pořady s tématikou letních olympijských her. Nabízí přímé přenosy z Olympiády dětí a mládeže či oslav olympijského týmu v Českém domě v Paříži či pořady z Olympijského festivalu u jezera Most. Při třetí edici czechteam.tv najdou fanoušci na platformě i bohatý archiv z obsahu z minulých olympijských her. Celkem nabízí přes 900 videí o sportu.

Neúspěch z Tokia nás motivoval, Paříž je naše druhá šance | ONDŘEJ PERUŠIČ & DAVID SCHWEINER

Czechteam.tv je bezplatná internetová televize, která má za úkol dostat fanoušky přímo do centra dění olympijského týmu - ať už se jedná o zákulisí organizace her, přípravy sportovců, dění v PařížiČeském domě nebo na Olympijském festivalu u jezera Most. Její obsah najdete přehledně na jedné webové adrese, ale zasáhne vás i přes mobilní aplikaci Českého olympijského týmu, na webech vydavatelství Czech News Center, nebo sociálních sítích partnerů olympijského týmů, sportovních svazů a samotných sportovců.

„Distribuce informací a sportovních videí se dramaticky mění. Navíc máme několik cílových skupin. Od totální sportovních fanoušku až po lidi, kteří sledují olympijské hry jako společenský fenomén. Naším cílem je přitáhnout národ ke sportu a ukazovat pozitivní vzory, inspiraci a vzbudit v lidech hrdost a hodnoty, které sport přináší,“ říká Tomáš Houska, vedoucí digitální komunikace Českého olympijského týmu.

Platformu spustil olympijský tým tentokrát už pro Olympiádu dětí a mládeže. Tuto soutěž krajů České republiky pořádá olympijský výbor již 21 let. „Olympiáda dětí a mládeže je naše nejvýznamnější domácí sportovní akce. Ve spolupráci s pořadatelským krajem a sportovními svazy chystáme přes 100 přímých přenosů. Při posledních dvou ročnících jsme zaznamenali 250 tisíc unikátních fanoušků na webu olympijskytym.cz denně. ODM sledují sportovní fanoušci, rodiny, ale i celé školy. Vysílá ji každý den i program ČT Sport, se kterým czechteam.tv úzce spolupracuje,“ říká Tomáš Houska.

Když zvládnu jeden těžký trik, hned potřebuju další, je to závislost | IVETA MICULYČOVÁ

Pro hry v Paříži jsou připravené dokumentární série Cesta za snem mapující přípravy sportovců na hry. Pořad Seznam se poutavou formou zpracovaná videa o historii her či pravidlech jednotlivých sportů. Vedle videí vznikají i fotografie, grafiky a články. Jsme rádi za masivní podporu partnerů Českého i Mezinárodního olympijského výboru. Díky nim jsem mohli vyfotit přes 800 sportovců a trenérů, s 84 jsme natáčeli. Cílem je, aby lidé znali jejich sportovní příběhy i poznali zákulisí přípravy, ještě než se vrhnou na samotné závody. Ukážeme také, že i do života olympioniků patří humor. A to díky spolulráci s Fameplay a za pomoci umělé inteligence.

Přímo na hrách má olympijský tým připraveno studio před olympijskou vesnicí, bude ukazovat, jak hrami žije Paříž i Olympijský festival u jezera Most a vysílat i přímé přenosy z Českého domu. „Oproti hrám v Tokiu a Pekingu je tu Český dům a my jsme se rozhodli, že jeho jedinečnou atmosféru přeneseme ke všem fanouškům v Česku,“ vysvětluje Houska.

Jeden za všechny, všichni za Paříž!

Digitální platforma czechteam.tv vznikla propojením Českého olympijského výboru, mediálního domu Czech News Center, internetové televize Fameplay a komunikační skupiny WPP. Video obsah bude fanouškům k dispozici i v rámci článku webů skupiny CNC a na sociálních sítích Českého olympijského týmu, iSportu a partnerů Českého olympijského týmu.

Držitelem vysílacích práv pro přímé přenosy z olympijských her jsou mediální partneři Českého olympijského týmu, Česká televizeČeský rozhlas Radiožurnál. Oba vysílatelé pokrývají českou stopu na hrách, a to jak na sportovištích, tak zároveň budou mít svá studia v areálu Českého domu. Český rozhlas Radiožurnál je jediným rozhlasovým vysílatelem olympijských her na našem území.

líbil se ti článek?