Fosfa a Český olympijský výbor prodlužují partnerství v duchu fair play a olympijských hodnot

Fosfa
Fosfa
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Poprvé v historii šest mladých amatérských sportovců z Břeclavska zažilo díky společnosti Fosfa letošní olympijské hry přímo na místě v Paříži. Navštívili olympijskou vesnici, Český dům i některé sporty. Každý z nich je ambasadorem jedné z firemních hodnot Fosfa, které jsou navíc v souladu s olympijskými hodnotami – respektu, úcty, disciplíny, důvěry, výjimečnosti a přátelství – spojených ve fair play v životě i ve sportu. Tyto hodnoty společnost Fosfa, jež prodlužuje generální partnerství s Českým olympijským týmem do roku 2028, vnímá jako nedílnou součást své činnosti i skvělý základ, který dětem dává do života sport.

„Moc si vážím toho, jak Fosfa uchopila fair play. Je důležité, že s naším generálním partnerem sdílíme pohled na sport jako na cestu, která dětem i dospělým ukazuje, co je v životě opravdu důležité – přátelství, férovost či možnost překonávat sám sebe,“ řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Spolupráce společnosti Fosfa a Českého olympijského výboru začala v roce 2020 a bude pokračovat až do roku 2028 a olympijských her v Los Angeles. Fosfa se věnuje intenzivní propagaci svých etických hodnot, které jsou téměř totožné s olympijskými, na lokální úrovni, ale také na té národní – a to prostřednictvím podpory Českého olympijského týmu i v rámci jednotlivých projektů pro mládež a veřejnost.

Vedení dětí ke sportu a fair play určitě přispěje k jejich přípravě na budoucnost.

„Olympismus má stejné hodnoty a principy jako naše firma. Pro mě je největší hodnota důvěra. Sport je prostředek, jak dětem hodnoty vysvětlovat a učit je, jak se jimi v životě řídit. Díky tomu můžeme alespoň trochu přispět ke sdílení etických hodnot ve společnosti,“ uvedl Ivan Baťka, generální ředitel firmy Fosfa.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FOSFA Sport (@fosfa.sport)

Férovost, sportovní chování a olympijské hodnoty prosazuje také Český klub fair play, jenž je součástí Českého olympijského výboru a každoročně oceňuje činy fair play.

„Děti v sobě mají tyto principy přirozeně a jde o to pracovat na tom, aby je neztratily. Sport je k tomu úžasný nástroj,“ řekla olympijská medailistka Šárka Strachová, předsedkyně Českého klubu fair play. Ivan Baťka dodal: „Vedení dětí ke sportu a fair play určitě přispěje k jejich přípravě na budoucnost.“

líbil se ti článek?