Fantastický Voráček i vyřvaná Ester! Zlaté momenty z domácího hokejového šampionátu

#ZASNEM
#ZASNEM
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Jsou to hrdinové! Čeští hokejisté ovládli domácí mistrovství světa a celá země zažívá euforii. Právě úžasní fanoušci hnali národní tým za úspěchem. Pojďme si připomenout fantastickou atmosféru a top momenty nejen z tribun.

Hokejový chrám v extázi

Tady to žije! Kdyby se dala z hokejové haly ve Vysočanech sbírat během utkání českého týmu energie, která z ochozů tryská, tak to vyprodukuje stejně energie, jako jaderná elektrárna. Všichni soupeři potvrzují, že hrát proti národnímu týmu před takovou úžasnou kulisou je strašně těžké. „Fanoušci jsou skvělí. Je to paráda tady hrát,“ potvrdil hokejový kouzelník David Pastrňák.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ČT sport (@sport_ct)

Televizní objev Voráček

Před kamerou byl hvězdou na ledě s hokejkou, ale skvěle si vede i za kamerou u mikrofonu. Bývalý kapitán národního týmu Jakub Voráček se stal pro letošní šampionát hokejovým expertem České televize a spolukomentátorem Roberta Záruby. Fanoušci si tento nový tandem zamilovali, a především „Voras“ u mikrofonu perlí. „Komentátor? Jsem fanoušek s hokejovýma zkušenostmi,“ vtipkuje Voráček.

České hokejisty čeká odpoledne na mistrovství světa semifinále proti Švédsku. Připravuje se na něj i komentátorský tým ČT Sport. Letos s výraznými posilami - Pavlem Francouzem a Jakubem Voráčkem. Dva bývalí hokejoví reprezentanti mají za sebou úspěšné kariéry v NHL. Nabízíme rozhovor s jedním z nich.

Zveřejnil(a) ČT24 dne Sobota 25. května 2024

Ester fandila z postele

Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká je jednou z největších fanynek českého týmu. Její děda je legendární hokejový útočník Jan Klapáč a sama Ester ještě před tím, než začala zářit na snowboardu a lyžích, tak hrála právě hokej. Letos nemohla chybět na stadionu, kde gratulovala hráčům po vítězství přímo u kabiny. Když ale musela kvůli tréninku odjet, fandila alespoň na dálku z postele. A takhle si zařvala!

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ester Ledecká (@esterledecka)

Fandí se i u jezera

Celá země žije hokejem. V Praze je před hokejovou halou velká fanzóna a velkoplošné obrazovky se staví na náměstích po celé republice. Fandí se ale i na neobvyklých místech. Například u jezera Most. Město nechalo nainstalovat kousek od vody velkoplošnou obrazovku a fanoušci si mohou užívat sledování hokeje na trávě z lehátek. A skvělá atmosféra tu bude i za 2 měsíce, kdy se právě u jezera Most uskuteční Olympijský festival Paříž 2024.

Hvězdy z klobouku

Bob a Bobek. Tihle dva by měli vstoupit do Síně slávy českého hokeje. Oblíbené Večerníčkové postavy jsou po devíti letech znovu maskoty domácího mistrovství a sázka na jistotu se vyplatila! Bob i Bobek dokážou fantasticky rozproudit atmosféru v hale, a to nejen během play off, ale i třeba na utkáních Kazachstánu s Polskem. I díky nim bylo letošní mistrovství světa v Praze a Ostravě pohádkové!

líbil se ti článek?