EYOWF 2011, den čtvrtý: Triumf Ester Ledecké, kolaps hokejistů

EYOFW 2011
EYOFW 2011
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Předposlední den soutěží evropské olympiády mládeže (EYOWF) 2011 byl opět úspěšný pro pořadatelskou zemi. Patnáctiletá Ester Ledecká si dnes ve snowboardovém závodu v paralelním obřím slalomu v Rejdicích suverénně dojela pro zlatou medaili.

Lední hokej – Pro Česko nakonec bramborová medaile

Českým hokejistům zápas bohužel nevyšel, Švýcarsku podlehli 1:5 a na olympijském turnaji obsadili konečné čtvrté místo.

Česko – Švýcarsko 1:5 (1:3, 0:2, 0:0)
Branky: 10. Machač 6. Schmutz, 9. Zanger, 11. Bertschy, 36. a 38. Dünner

Snowboard – paralelní obří slalom
Ester Ledecká předváděla po celý závod skvělé výkony. Ve finále porazila zcela přesvědčivě Rakušanku Tanju Bruggerovou. Podrobnosti.
 
Běh na lyžích, 5 km volně – dívky: Třetí medaile pro Sofii
Na start posledního individuálního intervalového běžeckého závodu se postavilo 80 závodnic z 26 zemí. Zvítězila Norka Hilde Losgard Landhelmová. V pondělní klasice brala bronz, ve sprintu byla pátá, teď se dočkala vítězství.
´
Česká závodnice Petra Nováková se znovu pokusila atakovat medailové příčky. Na trati měla vynikající mezičasy, ale na medaili to stejně jako v pondělní klasice nakonec nestačilo. „Mrzí mě to moc. Medaili jsem chtěla. Ve sjezdech se mi rozjížděly nohy a měla jsem co dělat, abych se zase vrátila do stopy,“ přiznala v cíli Nováková, která skončila opět šestá.

Běh na lyžích, 7,5 km volně – chlapci: Double pro Němce
Po pondělní klasice na deset kilometrů stáli na stupních vítězů Norové a vítězný Fin, ve čtvrtek ovládli areál ve Vesci lyžaři z Německa. Nejrychlejším „skejtařem“ se stal sedmnáctiletý Martin Weisheit, těsně za ním dojel jako druhý jeho kolega z německé reprezentace Martin Herzog.

Z Čechů vyčníval jablonecký závodník Petr Knop, který nakonec skončil na 23. místě. „Byl to úplně jiný závod než v pondělí. Kratší, ale těžší. Nejhorší byly úseky, kde byl sníh hodně vyměklý. Jinak ale super závod,“ zhodnotil své vystoupení Knop.

Severská kombinace, týmy – chlapci: Suveréni z Rakouska
Po pondělních závodech jednotlivců následoval včera týmový sprint v severské kombinaci. Celkem se ho zúčastnilo 24 sdruženářů z dvanácti zemí. Mezi největší favority patřili Rakušané, Němci, Norové a Finové. Při druhé běžecké části, sprintu na 4 km, upevnili náskok Rakušané a Paul Gerstgraser s Philippem Orterem vybojovali zlatou medaili.

Čeští reprezentanti Tomáš Dufek Ondřej Kelnar skončili devátí.
 
Alpské disciplíny, slalom – chlapci: Alpský král z Norska
Slalomu chlapců dominoval pod Ještědem stejně jako v úterním závodu v obřím slalomu Nor Henrik Kristoffersen a získal tak v Liberci již svou druhou zlatou medaili. Dvoukolový závod, kterého se účastnilo 101 závodníků z 38 zemí, se stal osudným pro mnoho favoritů. Mladý Nor však nezaváhal a jasně ukázal, kdo byl v alpských disciplínách nejlepší. Z českých závodníků se do elitní třicítky vešel pouze Jakub Pohanka, když obsadil konečné 21. místo.
 
Skoky na lyžích – týmový závod
Do večerního finále skoků na Ještědu postoupil i Češi ve složení Bartoš – Háček – Štursa – Friedrich. Naši závodníci nakonec obsadili celkové osmé místo z třinácti týmů. Zlatou medaili získalo překvapivě polské kvarteto Biegun – Kojzar – Zniszczol – Muranka.

-red-
Foto: EYOWF 2011

líbil se ti článek?